Overslaan en naar de inhoud gaan

Erik Dekker wil Nederlands Kampioen Mountainbike worden

Geplaatst opvrijdag 14 juli 2017 - 19:59

Erik Dekker hoopt stiekem Nederlands Kampioen Mountainbike te worden. Dat gaf de oud-profwielrenner toe in het TV-programma Tour de L1mbourg op L1.

Zaterdag staat Dekker aan de start van het NK Mountainbike in Landgraaf in de categorie 40+.

Uitdaging
"Ik heb het mountainbiken dit jaar echt ontdekt. En tja, ik ga gewoon proberen om te winnen. Al is het een uitdaging, hoor." De oud-renner kan het fietsen niet laten. Hij stopte als profrenner in 2006.

Korte ritten
Verder heeft Dekker genoten van de korte etappe van vrijdag in de Ronde. "Het bewijst toch maar weer dat korte ritten ook fantastisch spectaculair kunnen zijn. Van het begin tot eind spannend. Daar wil je dan weer niets van missen. Met een mooie winnaar én een mooie strijd voor de gele trui." De afgelopen dagen klonk er kritiek. De lange etappes in de Tour vonden sommige wielerliefhebbers saai.

Video: L1

Dertiende etappe
Warren Barguil (Team Sunweb) won vrijdag de dertiende etappe van de Tour de France, een korte maar zware bergrit van 100 km. De Italiaan Fabio Aru finishte achter de koplopers in een groep met Chris Froome en behoudt de gele trui.

Dekker zelf nam 12 keer deel aan de Ronde van Frankrijk en won ook een aantal etappes.

Tour de L1mbourg
Iedere dag tijdens de Tour de France vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats, live op L1 TV. Herhaling om 20:50 en 22:50. In het weekend is Tour de L1mbourg te zien vanaf 17:40 uur met herhalingen om 20:40 en 22:40 uur. Te vinden op digitale tv: Ziggo kanaal 713 en KPN kanaal 508.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Video: Erik Dekker: 'Tour is al geslaagd voor Tom Dumoulin' (20 juli 2016)
Erik Dekker: 'Tour is al geslaagd voor Tom Dumoulin'
'Eigenlijk moest Cavendish een vermaning krijgen in de Tour'
Video: TdL - Jakobs over Poels (22 jul 2016)
'Froome behoudt geel dankzij Poels'
Ploegleider ziet kansen voor Dumoulin in Tour
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV