Overslaan en naar de inhoud gaan

Erik Dekker: 'Tour is al geslaagd voor Tom Dumoulin'

Geplaatst opwoensdag 20 juli 2016 - 21:13

"Of Dumoulin nu wel of niet de klimtijdrit donderdag wint, de Tour is toch al geslaagd voor hem". Dat zegt oud-wielerprof en ex-ploegleider Erik Dekker in het L1-programma Tour de L1mbourg.

Hij is bang om onnodig energie te verspillen voor zijn deelname aan Rio, zo denkt Dekker. Hij begrijpt dat helemaal.

Scherpe tijdrit
Donderdag krijgt het peloton een korte, maar scherpe tijdrit van Sallanches naar Megèveover 17 kilometer. Tom Dumoulin heeft al gezegd dat hij wel probeert te knallen maar dat hij totaal geen druk meer voelt voor de tijdrit.

Spelen
Dekker heeft zelf 4 keer deelgenomen aan de Olymische Spelen. "De Spelen zijn echt het aller, aller, allerhoogste. Vroeger was er een tijd dat je deelnemers moest zoeken bijna, om naar de Spelen te gaan. Dat is nu wel anders. Geloof me het hele peloton is met de Spelen bezig."

Focus
Marieke van Wanroij, oud-renster behaalde ook zilver op de Olympische Spelen in Barcelona. Ze vindt het heel slim dat Dumoulin zich niet druk maakt nu en zich focust op de Spelen in Rio.

Lees ook: Tom Dumoulin voelt geen druk voor tijdrit

Tour de L1mbourg is van zaterdag 2 tot en met zondag 24 juli dagelijks te zien direct na het L1NWS van 17:30 en om 20:50 en 22:50. Op L1 Radio van 13:00 tot 16:00.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Dumoulin kijkt al uit naar Tour de France
Curvers en Dumoulin in voorselectie Tour de France
5 redenen waarom Dumoulin zaterdag het geel pakt
Michael Boogerd: 'Tom Dumoulin pakt gele trui'
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen