Clauscentrale Maasbracht

'Stroom Clauscentrale naar België risico voor Nederland'

De plannen om de elektriciteitscentrale in Maasbracht te koppelen aan het Belgische stroomnet baren minister Eric Wiebes (Klimaat en Economische Zaken) zorgen.

'Medio 2019 duidelijkheid gedupeerden mijnschade'

Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat alle Limburgers die mijnschade hebben gemeld, voor 1 juli duidelijkheid moeten krijgen en zo snel mogelijk een financiële vergoeding moeten ontvangen.

Minister wil in beroep tegen uitspraak mijnschade

Minister Eric Wiebes van Economische Zaken wil in beroep gaan tegen de uitspraak van de rechtbank in Roermond, die bepaalde dat mijnschade toch nog niet verjaard is.

SP-motie over mijnschade uitgesteld

De SP in de Tweede Kamer heeft een cruciale motie over mijnschade aangehouden en dus niet in stemming gebracht.

Provincie moet inventarisatie aardgasvrije wijken maken

De Werkgroep Verduurzaming Energienetwerken wil weten welke wijken in Limburg gebruik zouden kunnen maken van een regeling van het Rijk om op korte termijn aardgasvrij te worden. Het provinciebestuur moet dat inventariseren, zo stelt de werkgroep in schriftelijke vragen.

Mijnschade muur
Voorlopig geen mijnschadefonds, motie verworpen

Er komt voorlopig nog geen fonds voor mijnschade.

Tweede Kamerlid wil actie in 'dossier mijnschade'

VVD-minister Eric Wiebes van Economische Zaken laat zich nog niet uit over een fonds voor gedupeerden van mijnschade, tot teleurstelling van Tweede Kamerlid Sandra Beckerman.

Onderzoek of Waalse mijn komst telescoop in de weg staat

VVD-minister Eric Wiebes van Economische Zaken vindt het nog te vroeg om te concluderen dat mijnbouw in de Waalse grensgemeente Plombières de komst van de Einstein Telescoop naar het Heuvelland in de weg zal staan.

Limburgse zzp'ers protesteren tegen nieuwe wet

Limburgse ZZP'ers komen massaal in actie tegen de nieuwe regels, die sinds mei gelden.

Pomphouders grensstreek praten met staatssecretaris

De stichting die de belangen van benzinepomphouders in de grensstreek behartigt, gaat eindelijk praten met staatssecretaris Wiebes van Financiën.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts