Koempel mijnbouw

Commissie Mijnbouwschade gaat gedupeerden verder helpen

De Commissie Mijnbouwschade gaat vanaf 1 juli van start en is bedoeld om mensen die in het verleden door mijnbouw gedupeerd zijn verder te helpen.

stock zonne-energie windmolen
Coronacrisis vertraagt plannen voor duurzame energie

Het conceptplan voor de overgang naar duurzame energie in Limburg loopt maximaal vier maanden vertraging op.

CBS-gebouw Heerlen
Minister Wiebes: 'Niet alles aan CBS gunnen'

Minister Eric Wiebes van Economische Zaken wil dat overheden niet langer 'vrijwel automatisch' hun opdrachten aan het in Heerlen gevestigde Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gunnen.

Clauscentrale Maasbracht
'Stroom Clauscentrale naar Belgiƫ risico voor Nederland'

De plannen om de elektriciteitscentrale in Maasbracht te koppelen aan het Belgische stroomnet baren minister Eric Wiebes (Klimaat en Economische Zaken) zorgen.

'Medio 2019 duidelijkheid gedupeerden mijnschade'

Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat alle Limburgers die mijnschade hebben gemeld, voor 1 juli duidelijkheid moeten krijgen en zo snel mogelijk een financiƫle vergoeding moeten ontvangen.

Minister wil in beroep tegen uitspraak mijnschade

Minister Eric Wiebes van Economische Zaken wil in beroep gaan tegen de uitspraak van de rechtbank in Roermond, die bepaalde dat mijnschade toch nog niet verjaard is.

SP-motie over mijnschade uitgesteld

De SP in de Tweede Kamer heeft een cruciale motie over mijnschade aangehouden en dus niet in stemming gebracht.

Provincie moet inventarisatie aardgasvrije wijken maken

De Werkgroep Verduurzaming Energienetwerken wil weten welke wijken in Limburg gebruik zouden kunnen maken van een regeling van het Rijk om op korte termijn aardgasvrij te worden. Het provinciebestuur moet dat inventariseren, zo stelt de werkgroep in schriftelijke vragen.

Mijnschade muur
Voorlopig geen mijnschadefonds, motie verworpen

Er komt voorlopig nog geen fonds voor mijnschade.

Tweede Kamerlid wil actie in 'dossier mijnschade'

VVD-minister Eric Wiebes van Economische Zaken laat zich nog niet uit over een fonds voor gedupeerden van mijnschade, tot teleurstelling van Tweede Kamerlid Sandra Beckerman.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV