Eric Geurts beëdigd tot eerste burgemeester Beekdaelen

Eric Geurts is donderdagavond in Nuth geïnstalleerd als eerste burgemeester van fusiegemeente Beekdaelen.

Eric Geurts voorgedragen als burgemeester van Beekdaelen

Eric Geurts wordt de eerste burgemeester van fusiegemeente Beekdaelen.

Provincie: half miljoen extra voor verduurzaming

De provincie trekt nog eens bijna zes ton extra uit voor de subsidieregeling voor scholen, verenigingen en gemeenschapshuizen die hun gebouwen willen verduurzamen.

Stevige stappen tegen bedrijf dat vliegenoverlast veroorzaakt

De Provincie Limburg en de gemeente Brunssum gaan stevig optreden tegen tpD Recycling als ze niet voldoen aan gemaakte afspraken. Het bedrijf, met meerdere locaties in Brunssum, zorgt al enige tijd voor stank- en vliegenoverlast.

Provincie wil dat gemeenten gaan betalen voor Buitenring

De provincie wil dat Heerlen, Kerkrade, Brunssum en Landgraaf eindelijk met het beloofde geld over de brug komen voor de Buitenring Parkstad. Het gaat nog om een bedrag van 12,7 miljoen euro.

Onderhandelingen nieuwe provinciale coalitie van start

In het gouvernement wordt vrijdag de eerste stap gezet naar de vorming van een nieuwe provinciale coalitie.

PvdA-gedeputeerde Geurts weigert naam FvD uit te spreken

Gedeputeerde Eric Geurts wil niet over Forum voor Democratie spreken en wilde tijdens een live-interview op L1 zelfs de naam van de partij niet uitspreken.

Geurts: Zoeken naar evenwicht belangen MAA en toerisme

PvdA-gedeputeerde Eric Geurts vindt dat er een evenwicht moet worden gevonden tussen de belangen van Maastricht Aachen Airport (MAA) en de toeristische sector in Zuid-Limburg.

Heropenen mountainbikeroutes Parkstad kostte 3000 manuren

Verschillende mountainbikeroutes in de omgeving van Parkstad zijn sinds zaterdag weer begaanbaar. Dit dankzij de vrijwilligers van mountainbikeclub Discovery. Zij staken er het afgelopen jaar 3000 manuren in.

Provincie onderzoekt gevaren metaal voor windmolens

Het provinciebestuur laat onderzoeken wat de precieze gevaren zijn van het gebruik van het metaal neodymium, met name in windmolens.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV