Overslaan en naar de inhoud gaan

Ergernis: parkeerplaats De Geusselt vuil en te krap

Geplaatst opzaterdag 5 november 2016 - 8:20

De grote parking voor stadion De Geusselt zorgt voor almaar groeiende ergernis. De problemen stapelen zich op: chronisch tekort aan parkeerplaatsen, hopen zwerfafval en een op zijn zachtst gezegd rommelige aanblik.

Zowel ondernemers als bezoekers klagen steen en been over de ontwikkelingen op en rond het Stadionplein.

Vuilnis
"De parkeerdruk hier is enorm, dat kan iedereen zien. Mede het gevolg trouwens van automobilisten die hun wagen dagen laten staan", zegt Cor Pen, manager van het Apple Parkhotel. "Maar een minstens even grote ergernis is de vervuiling. Ongelofelijk wat een rotzooi hier ligt. Ik zie mensen hun vuilnis gewoon door de ramen van hun auto naar buiten kieperen."

Stadsentree
"In deze staat is de parking nou niet bepaald een visitekaartje. Terwijl het terrein nota bene pal aan de stadsentree ligt. Kortom, er moet hier echt dringend wat gebeuren", concludeert Pen.

Zorgelijk
Ook de lokale politiek maakt zich zorgen over de situatie. Wethouder John Aarts (VVD, mobiliteit) beaamt dat de parkeerdruk op het Stadionplein fors is toegenomen en belooft de kwestie 'grote aandacht' te geven.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Nachtelijk parkeerverbod bij sportpark Maastricht
Hele weekend hinder door wegafsluitingen Maastricht
Maastrichtse file-aanpak blijkt succesvol
Ook Bassinbrug te zwak voor tram Maastricht-Hasselt
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen