Overslaan en naar de inhoud gaan

Ergernis over senioren die geen afstand houden op pontjes

Geplaatst opdinsdag 5 mei 2020 - 10:14

Schippers van pontjes over de Maas ergeren zich groen en geel aan de vooral oudere fietsers die geen afstand houden. Deze groep moet vaak op hun gedrag aangesproken worden.

"En je kunt een grote mond krijgen als je een opmerking maakt dat mensen te dicht bij elkaar staan", zegt Ton Paulus van het gelijknamige veerbedrijf in de Gelderlander.

Opvallend
Paulus vindt het opvallend dat juist de oudere leeftijdsgroep zich niet aan de afstandsregel houdt. Zij zouden toch beter moeten weten. Op de veerponten van Ton Paulus staat op aanplakbiljetten aangegeven dat mensen afstand moeten houden. Ook heeft hij lijnen getrokken op het dek. "Als de schipper aan het afrekenen is, staat iedereen netjes op afstand van elkaar. Maar zodra hij aan het roer gaat staan voor de overtocht, kruipen mensen toch weer naar elkaar toe", zegt hij tegen L1.

Video: L1

Contant betalen
"Mensen klagen dat ze contant moeten betalen. Ook al rekenen we af met gestrekte armen, wordt er gebruik gemaakt van handschoenen en hebben we desinfecterende middelen aan boord. Eigenlijk vinden ze dat in coronatijd mensen gratis moeten worden overgezet. Ze denken dat we een overheidsdienst zijn, maar we zijn gewoon een particulier bedrijf", zegt Paulus.

Ton Paulus verzorgt tien veerdiensten over de Maas, waarvan zeven in Limburg. Twee veerdiensten liggen vanwege het coronavirus voorlopig stil. Het gaat om de overtocht tussen Berg aan de Maas en het Belgische Meeswijk en de vaartdienst tussen Lottum en Lomm.

Ergernis
De ergernis over het gedrag van ouderen is bij Stichting Maasveren, die veerdiensten stroomafwaarts op de Maas verzorgt, reden om recreatieve fietsers te weren tijdens de komende weekenden.

Paulus wil zo ver nog niet gaan. Hij hoopt dat het voldoende is om mensen op hun verantwoordelijkheden aan te spreken.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen