Overslaan en naar de inhoud gaan

Ergernis over foutparkeerders Roermond: 'Hangt de keel uit'

Geplaatst opmaandag 3 mei 2021 - 15:04

Op bedrijventerrein Willem-Alexander naast Designer Outlet Roermond vormt het illegaal parkeren van outletbezoekers een grote ergernis.

Dat blijkt uit rondgang van L1 langs diverse ondernemers aan de Mijnheerkensweg.

Containers
Het blijkt een grote ergernis als je als bedrijf geen zeggenschap meer hebt over je eigen terrein. Jos Menten Metaalrecycling zag zondag dat zijn terrein vol stond met illegale parkeerders en kwam in actie. Het bedrijf, gevestigd aan de Mijnheerkensweg, plaatste grote containers voor de in- en uitgang.

Lof voor de actie
Foto's die van deze actie werden genomen, gingen rond op social media. Op de beelden is te zien hoe de – voornamelijk Duitse – foutparkerende outletbezoekers radeloos bij hun voertuigen staan. De reacties op social media zijn positief. Er is veel lof voor de actie. 'Grens open of dicht. Het feit is dat ze op een privéterrein staan. Echt een goede actie', 'De heren van Menten verdienen een lintje', en 'In eigen land mogen ze niet winkelen en dan komen ze naar ons toe. Ik vind deze actie geweldig', valt er te lezen. Hoe lang de containers daar gestaan hebben, is niet duidelijk. Jos Menten Metaalrecycling was maandag niet bereikbaar voor commentaar.

'Uitermate storend'
Vestigingsmanager René van Liere van autogarage Euromaster Roermond herkent het probleem en begrijpt de daad van Menten maar al te goed. "Dit hangt ons echt de keel uit. Dit is uitermate storend en onfatsoenlijk." Euromaster Roermond biedt zijn klanten pechservice aan. Dat betekent dat monteurs snel in actie moeten komen als cliënten met pech langs de weg staan. Als bezoekers van het Designer Outlet het privéparkeerterrein blokkeren, kunnen de monteurs niet weg. "We moeten snel service verlenen. Het kan toch niet zijn dat de medewerkers zich in bochten moeten wringen om weg te kunnen", aldus Van Liere.

Ook autodealer Van Iersel ervaart overlast door foutparkeerders en vindt het niet gek dat Menten in actie kwam. "Die drukte hier is gigantisch. Als mensen ons willen bezoeken, kan dat gewoon niet. Dit is een brutale actie van foutparkeerders", zegt autoverkoper Max Billekens.

Vuilniszakken met troep
De ondernemers ergeren zich niet alleen groen en geel aan de foutparkeerders, maar ook aan de troep die ze achterlaten. "Ik heb diverse spullen voorbij zien komen: van lege blikjes cola tot aan broodjes kebab", vertelt Van Liere. Het is volgens hem ronduit smerig. Billekens sluit zich hier bij aan. "Het is niet om aan te zien. Ik heb maandagmorgen twee vuilniszakken met troep kunnen weggooien", zegt hij.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen