Overslaan en naar de inhoud gaan

Ergernis over foutparkeerders Roermond: 'Hangt de keel uit'

Geplaatst opmaandag 3 mei 2021 - 15:04

Op bedrijventerrein Willem-Alexander naast Designer Outlet Roermond vormt het illegaal parkeren van outletbezoekers een grote ergernis.

Dat blijkt uit rondgang van L1 langs diverse ondernemers aan de Mijnheerkensweg.

Containers
Het blijkt een grote ergernis als je als bedrijf geen zeggenschap meer hebt over je eigen terrein. Jos Menten Metaalrecycling zag zondag dat zijn terrein vol stond met illegale parkeerders en kwam in actie. Het bedrijf, gevestigd aan de Mijnheerkensweg, plaatste grote containers voor de in- en uitgang.

Lof voor de actie
Foto's die van deze actie werden genomen, gingen rond op social media. Op de beelden is te zien hoe de – voornamelijk Duitse – foutparkerende outletbezoekers radeloos bij hun voertuigen staan. De reacties op social media zijn positief. Er is veel lof voor de actie. 'Grens open of dicht. Het feit is dat ze op een privéterrein staan. Echt een goede actie', 'De heren van Menten verdienen een lintje', en 'In eigen land mogen ze niet winkelen en dan komen ze naar ons toe. Ik vind deze actie geweldig', valt er te lezen. Hoe lang de containers daar gestaan hebben, is niet duidelijk. Jos Menten Metaalrecycling was maandag niet bereikbaar voor commentaar.

'Uitermate storend'
Vestigingsmanager René van Liere van autogarage Euromaster Roermond herkent het probleem en begrijpt de daad van Menten maar al te goed. "Dit hangt ons echt de keel uit. Dit is uitermate storend en onfatsoenlijk." Euromaster Roermond biedt zijn klanten pechservice aan. Dat betekent dat monteurs snel in actie moeten komen als cliënten met pech langs de weg staan. Als bezoekers van het Designer Outlet het privéparkeerterrein blokkeren, kunnen de monteurs niet weg. "We moeten snel service verlenen. Het kan toch niet zijn dat de medewerkers zich in bochten moeten wringen om weg te kunnen", aldus Van Liere.

Ook autodealer Van Iersel ervaart overlast door foutparkeerders en vindt het niet gek dat Menten in actie kwam. "Die drukte hier is gigantisch. Als mensen ons willen bezoeken, kan dat gewoon niet. Dit is een brutale actie van foutparkeerders", zegt autoverkoper Max Billekens.

Vuilniszakken met troep
De ondernemers ergeren zich niet alleen groen en geel aan de foutparkeerders, maar ook aan de troep die ze achterlaten. "Ik heb diverse spullen voorbij zien komen: van lege blikjes cola tot aan broodjes kebab", vertelt Van Liere. Het is volgens hem ronduit smerig. Billekens sluit zich hier bij aan. "Het is niet om aan te zien. Ik heb maandagmorgen twee vuilniszakken met troep kunnen weggooien", zegt hij.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen