Overslaan en naar de inhoud gaan

Erepenning voor oud-gouverneur Theo Bovens

Geplaatst opdonderdag 16 september 2021 - 19:40

Oud-gouverneur Theo Bovens heeft bij zijn officieel afscheid de erepenning van de provincie Limburg gekregen.

Waarnemend gouverneur Johan Remkes overhandigde hem die tijdens een afscheidsbijeenkomst in de Maaspoort in Venlo.

Enschede
Woensdag werd bekend dat Bovens vanaf 2 oktober voor zo’n vier maanden burgemeester wordt in Enschede. Remkes keek in zijn toespraak terug op de gang van zaken. Hij stelde dat vijf goede bestuurders en de gouverneur in april zijn opgestapt vanwege een uit de hand gelopen politiek proces. "Er was geen wil om te discussiëren op basis van feiten en onderzoek maar het ging om beelden en vooringenomenheid”, zo Remkes. “En dat heeft zowel de politiek als mensen beschadigd."

Begrafenisrede
Hij noemde het ook volstrekt onterecht dat een gouverneur direct verantwoordelijk wordt gehouden voor scheve schaatsen die anderen soms rijden. Hij vond dat Bovens zich meer dan prima gekweten heeft van zijn taak om integriteit te bevorderen. "Maar ik wil er geen begrafenisrede van maken. Wat Limburg verliest, wint Enschede", zo sprak Remkes.

Opgeheven hoofd
Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken (D66) omschreef Bovens in een video-boodschap als een bestuurder van hoge kwaliteit en een onvermoeibare netwerker die Limburg na tien jaar beter achterlaat. Zij verklaarde ook waardering te hebben voor de manier waarop Bovens het besluit heeft genomen om op te stappen. "U vertrekt waardig en met opgeheven hoofd", zo Ollongren.

Sprekers
Verdere sprekers live of via video waren onder meer minister-president van Noord-Rijn Westfalen en mogelijk toekomstig Bondskanselier Armin Laschet, , oud-gouverneur Herman Reynders van Belgisch Limburg, André Rieu, commissaris van de koning van Groningen René Paas en namens het Limburgs Parlement Geert Frische. Ook de dochter van Bovens sprak haar vader toe.

Verbinder
Rode lijn in de bijdragen was dat Bovens een verbinder en warme persoonlijkheid is die veel oog heeft voor en geïnteresseerd is in ‘gewone’ Limburgse burgers. Ook zijn inzet werd grensoverschrijdende samenwerking werd geprezen evenals zijn relativerende humor.

Geslaagd
Bij de bijeenkomst in De Maaspoort waren zo’n 220 genodigden aanwezig. Een groter aantal was niet mogelijk vanwege de corona-maatregelen. Via een livestream konden anderen wel meekijken. Bovens zelf keek terug op een geslaagd afscheid

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen