Overslaan en naar de inhoud gaan

'Er was geen sprake van moord, er is geen sprake van moord'

Geplaatst opvrijdag 10 februari 2017 - 6:46

De politie en het Openbaar Ministerie in Duitsland zijn het oneens over het onderzoek naar de alternatieve arts Klaus Ross.

In zijn alternatieve kankerkliniek in Bracht - net over de grens bij Reuver - stierven in juli 2016 drie mensen onder verdachte omstandigheden.

Ruzie
De Duitse politie meent dat Ross zich schuldig heeft gemaakt aan moord, terwijl het Openbaar Ministerie niet verder wil gaan dan dood door schuld, schrijft De Limburger vrijdag.

Moord
Volgens het OM "was er geen sprake van moord, is er geen sprake van moord en zal er ook nooit sprake van moord zijn." De politie denkt daar anders over, met name ook omdat agenten dan meer bevoegdheden krijgen tijdens het onderzoek. Bij moord mag de politie bijvoorbeeld mensen afluisteren of kan de arts vastgezet worden.

Onderzoek
Beide organisaties betreuren de onenigheid. Het OM benadrukt daarbij dat het onderzoek naar de alternatieve arts door de ruzie niet stilligt. Er werken nog iedere dag mensen aan de zaak, zegt een woordvoerder tegen de krant.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Klaus Ross hooguit vervolgd voor dood door schuld
'Opgraven slachtoffers Klaus Ross levert weinig op'
Duitse regering legt natuurgenezers aan banden
26 meldingen over omstreden kankerkliniek Klaus Ross
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Speel zelf mee met het OLS op 5 juli!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en schiet mee
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen