Overslaan en naar de inhoud gaan

'Er moet Limburgs fruit op de Limburgse vlaai'

Geplaatst opdinsdag 24 april 2018 - 22:14

Zestig Limburgse fruittelers zijn dinsdagavond samengekomen om een actieplan op te stellen voor het imago van Limburgs fruit.

Dat is nodig om de Limburgse fruittelers uit het slop te trekken na meerdere slechte oogsten door slecht weer. "Er moet Limburgs fruit op de Limburgse vlaai", aldus fruitteler Lion Kniest.

Limburgse bodem
Weinig mensen zullen er bij stilstaan dat Limburgse vlaai lang niet altijd wordt gemaakt van ingrediƫnten die van Limburgse bodem zijn. De fruittelers vinden dat daar verandering in moet komen.

Anoniem fruit
Volgens Kniest uit Baarlo en zijn vakbroeders is Limburgs fruit nu te anoniem. "Consumenten hebben geen idee waar hun fruit vandaan komt. We willen zichtbaarder zijn en de relatie leggen tussen het fruit dat mensen eten en de mooie fruitbloesems die iedereen op dit moment ziet in het Limburgse landschap."

Eerste stap
Er moet volgens Kniest gewerkt worden aan het imago van Limburgs fruit. Er is daarvoor een actieplan aangeboden bij het Provinciehuis. "We hebben ons als telers uit de provincie samengevoegd en willen dat er een beweging ontstaat. Vandaag is daarvoor de eerste stap gezet."

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen