Overslaan en naar de inhoud gaan

Er is gestemd: finalisten MKB L1mburg Prijs bekend

Geplaatst opdonderdag 2 mei 2019 - 11:08

Beej Benders uit Venlo, Maison Blanche Dael uit Maastricht en het Heerlense Re Use Materials strijden in de finale om de MKB L1mburg Prijs 2019.

Het publiek heeft kunnen stemmen op de genomineerden, waarbij deze drie uit de bus kwamen als finalisten. De jury reikt de prijs op 12 juni uit.

Meerwaarde
Net als voorgaande jaren, organiseert ondernemersorganisatie MKB-Limburg samen met L1 deze wedstrijd. De onderliggende gedachte is 'van winst naar waarde'. Met andere woorden: een goed verdienmodel is niet het enige belangrijke. Het gaat ook om maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De jury bezoekt komende tijd de drie finalisten. Monique Princen is de voorzitter van MKB-Limburg en van deze jury. De kandidaten worden beoordeeld op doorzettingsvermogen, creativiteit, gedurfd optreden, continuïteit en imago.

Beej Benders
De eerste finalist, Beej Benders uit Venlo, komt voort uit ervaring binnen de supermarktbranche. Regionaal aanbod van producten en regionale samenwerking staan centraal, naast een gevarieerde staff.

Blanche Dael
Ook Maison Blanche Dael, gespecialiseerd in het branden van koffie en pinda's, maakt kans op de titel. Duurzaamheid en eerlijk zakendoen heeft het bedrijf hoog in het vaandel staan.

Re Use Materials
Re Use Materials uit Heerlen voert gebouwinventarisaties uit. Hierbij wordt gewerkt met regionale sociale ondernemingen en met mensen die wat verder van de arbeidsmarkt af staan. Ook heeft het bureau het bureau een systeem ontwikkeld om bijvoorbeeld hergebruik van materialen te promoten en CO2 impact te berekenen.

Winst
Het bedrijf dat wint, ontvangt de titel, de mogelijkheid om voor tienduizend euro te adverteren bij L1 en een kunstwerk van Chris Gadiot.

De winnaar wordt op 12 juni bekend gemaakt tijdens een live tv-uitzending op L1.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen