Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Er is geen bewijs tegen Mark Verheijen’

Geplaatst opzaterdag 19 november 2016 - 8:21

Mark Verheijen werkte de Veldense bioscoopplannen niet tegen. Zo liet hij weten aan het gerechtshof.

Ook de advocaatgeneraal heeft daarvoor geen bewijs gevonden. Het kan goed zijn dat Mark Verheijen ontwikkelaar Piet van Pol heeft benaderd om een bioscoop in Venlo te bouwen, maar van tegenwerking van de uitbreidingsplannen van het Veldense Adventureworld of Taurus met onder andere een bioscoop was geen sprake.

Geen bewijs
"Ik zou niet weten op welke wijze ik dat had kunnen doen", betoogde de oud-wethouder van Venlo tegenover het gerechtshof in Den Haag. Daar liet de advocaat-generaal (die uiteindelijk een advies aan het gerechtshof moet geven) weten dat ook hij daarvoor 'geen begin van bewijs heeft aangetroffen'.

Corruptie
Taurus-eigenaar Wout Heijmans was naar het gerechtshof gestapt om het Openbaar Ministerie (OM) te dwingen Verheijen alsnog te vervolgen voor corruptie. Tot eind deze maand kunnen beide partijen nog een schriftelijke reactie bij het gerechtshof indienen dat daarna een beslissing neemt. Heijmans liet vrijdag weten daar gebruik van te maken.

Tegenwerken
De Veldense ondernemer stelt dat hij in zijn uitbreidingsplannen is tegengewerkt door Verheijen omdat die wilde gaan voor een bioscoop in Venlo. Zelfs nog voor de fusie met Venlo zou Verheijen als wethouder zijn invloed hebben uitgeoefend op de gemeente Arcen en Velden dat over het plan moest beslissen.

Overgedragen
​Verheijen
verklaarde tegenover het gerechtshof dat hij zich als Venlose wethouder nooit heeft bemoeid met de plannen in Arcen en Velden. "Ik was geen wethouder Ruimtelijke Ordening, het project viel dus niet onder mijn portefeuille. Ik vermoed dat het dossier na de fusie aan Venlo is overgedragen, wanneer precies is mij niet bekend."

Het verhaal dat Verheijen het dossier in Arcen en Velden liet ophalen, klopt volgens de oud-wethouder niet. "Het is ook logisch dat hiervoor geen bewijs is."

Netwerk
Over de benadering van Van Pol verklaarde
Verheijen: "Ik heb partijen bij elkaar gebracht om iets te realiseren. Dat is mijn kerntaak als wethouder van Economische Zaken. Het kan goed zijn dat ik het netwerk heb benaderd waar ook de heer Van Pol deel van uitmaakte." Verheijen reageerde vrijdag niet op een verzoek om commentaar.

Lees ook: Mark Verheijen vol zelfvertrouwen over vervolging.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Toch groen licht voor bioscoop in Velden
Taurus wil vervolging Mark Verheijen afdwingen
Mark Verheijen voor de rechter
Mark Verheijen gaat vrijuit
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen