operatie bij epilepsie

Operatie bij epilepsiepatiënten: '72 procent aanvalsvrij'

Een grootschalige Europese studie naar hersenoperaties bij patiënten met epilepsie laat zien dat 72 procent van de patiënten met epilepsie een jaar na een operatie aanvalsvrij is.

Maastrichts onderzoek helpt bij doorbraak epilepsie

Wetenschappers van de Maastrichtse universiteit hebben samen met onderzoekers uit andere Europese medische centra ontdekt dat 80 procent van alle epilepsiegevallen wordt veroorzaakt drie verschillende hersenaandoeningen.

Epilepsiepatiënten geholpen met elektroden

Het universitair ziekenhuis in Maastricht heeft samen met epilepsie-instituut Kempenhaeghe in Heeze voor het eerst epilepsiepatiënten in Nederland behandeld door middel van elektroden in de hersenen.

Prikkelarme kermis in Brunssum druk bezocht

De eerste 'prikkelarme' kermis in de gemeente Brunssum is druk bezocht.

Kermis in Brunssum voor ADHD'ers en autisten

De attracties op de Brunssumse kermis doen het dinsdagmiddag van 16:00 tot 18:00 uur rustiger aan.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV