Overslaan en naar de inhoud gaan

EP neemt Maxwell over, 65 banen verdwijnen

Geplaatst opdinsdag 16 februari 2016 - 13:58

De 17 winkels van elektronicaconcern Maxwell worden overgenomen door ElectronicPartner (EP). Dat heeft bedrijf uit Panningen dinsdag bevestigd.

Door de overname verdwijnen 65 banen op het hoofdkantoor van Maxwell in Panningen. De 50 winkelmedewerkers gaan over naar het nieuwe bedrijf. De naam Maxwell zal voorlopig blijven bestaan.

Financiële problemen
De directie van Maxwell kondigde al eerder aan dat het bedrijf zou worden overgenomen. De winkelketen heeft moeite om het hoofd boven water te houden en daarom is een overname noodzakelijk. Vooral de concurrentie met internetbedrijven is volgens de directie moordend. Daardoor staat de omzet al jaren onder druk.

Maxwell is een familiebedrijf dat vorig jaar het tachtigjarig bestaan vierde.

ElectronicPartner
EP heeft in totaal 83 vestigingen. In Limburg heeft het bedrijf vier winkels (Valkenburg, Meijel, Heerlen en Bergen). De winkels van EP worden allemaal gerund door zelfstandige ondernemers. De 17 vestigingen van Maxwell gaat het concern zelf exploiteren. Het bedrijf uit Vianen wil met de Maxwell-winkels zijn positie in Limburg verstevigen.

EP is onderdeel van Electronic Partner Nederland B.V. Bij het concern zijn circa 475 winkels aangesloten en 5.000 winkels in andere Europese landen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Winkels van Maxwell in Panningen worden overgenomen
Stekker eruit bij laatste elektronicawinkels Maxwell
Limburgse Maxwell-winkels sluiten, Tummers neemt plaats in
Actiegroep heft zich op bij opening gemeentehuis Panningen
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen