Overslaan en naar de inhoud gaan

EP neemt Maxwell over, 65 banen verdwijnen

Geplaatst opdinsdag 16 februari 2016 - 13:58

De 17 winkels van elektronicaconcern Maxwell worden overgenomen door ElectronicPartner (EP). Dat heeft bedrijf uit Panningen dinsdag bevestigd.

Door de overname verdwijnen 65 banen op het hoofdkantoor van Maxwell in Panningen. De 50 winkelmedewerkers gaan over naar het nieuwe bedrijf. De naam Maxwell zal voorlopig blijven bestaan.

Financiële problemen
De directie van Maxwell kondigde al eerder aan dat het bedrijf zou worden overgenomen. De winkelketen heeft moeite om het hoofd boven water te houden en daarom is een overname noodzakelijk. Vooral de concurrentie met internetbedrijven is volgens de directie moordend. Daardoor staat de omzet al jaren onder druk.

Maxwell is een familiebedrijf dat vorig jaar het tachtigjarig bestaan vierde.

ElectronicPartner
EP heeft in totaal 83 vestigingen. In Limburg heeft het bedrijf vier winkels (Valkenburg, Meijel, Heerlen en Bergen). De winkels van EP worden allemaal gerund door zelfstandige ondernemers. De 17 vestigingen van Maxwell gaat het concern zelf exploiteren. Het bedrijf uit Vianen wil met de Maxwell-winkels zijn positie in Limburg verstevigen.

EP is onderdeel van Electronic Partner Nederland B.V. Bij het concern zijn circa 475 winkels aangesloten en 5.000 winkels in andere Europese landen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Winkels van Maxwell in Panningen worden overgenomen
Stekker eruit bij laatste elektronicawinkels Maxwell
Limburgse Maxwell-winkels sluiten, Tummers neemt plaats in
Actiegroep heft zich op bij opening gemeentehuis Panningen
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen