Overslaan en naar de inhoud gaan

EP neemt Maxwell over, 65 banen verdwijnen

Geplaatst opdinsdag 16 februari 2016 - 13:58

De 17 winkels van elektronicaconcern Maxwell worden overgenomen door ElectronicPartner (EP). Dat heeft bedrijf uit Panningen dinsdag bevestigd.

Door de overname verdwijnen 65 banen op het hoofdkantoor van Maxwell in Panningen. De 50 winkelmedewerkers gaan over naar het nieuwe bedrijf. De naam Maxwell zal voorlopig blijven bestaan.

Financiële problemen
De directie van Maxwell kondigde al eerder aan dat het bedrijf zou worden overgenomen. De winkelketen heeft moeite om het hoofd boven water te houden en daarom is een overname noodzakelijk. Vooral de concurrentie met internetbedrijven is volgens de directie moordend. Daardoor staat de omzet al jaren onder druk.

Maxwell is een familiebedrijf dat vorig jaar het tachtigjarig bestaan vierde.

ElectronicPartner
EP heeft in totaal 83 vestigingen. In Limburg heeft het bedrijf vier winkels (Valkenburg, Meijel, Heerlen en Bergen). De winkels van EP worden allemaal gerund door zelfstandige ondernemers. De 17 vestigingen van Maxwell gaat het concern zelf exploiteren. Het bedrijf uit Vianen wil met de Maxwell-winkels zijn positie in Limburg verstevigen.

EP is onderdeel van Electronic Partner Nederland B.V. Bij het concern zijn circa 475 winkels aangesloten en 5.000 winkels in andere Europese landen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Winkels van Maxwell in Panningen worden overgenomen
Stekker eruit bij laatste elektronicawinkels Maxwell
Limburgse Maxwell-winkels sluiten, Tummers neemt plaats in
Actiegroep heft zich op bij opening gemeentehuis Panningen
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen