Overslaan en naar de inhoud gaan

EOD bij pand verwarde man Hoensbroek

Geplaatst opwoensdag 19 november 2014 - 18:31

Experts van de Explosieven Opruimingsdienst zijn aangekomen bij het huis in Hoensbroek van waaruit een verwarde man woensdagmiddag schoten loste.

De experts moeten onderzoeken of er gevaarlijke stoffen in het huis aan de Ridder Hoenstraat liggen. In het huis was ook brand uitgebroken, maar omdat de woning mogelijk onveilig is, kon de brandweer niet naar binnen.

Naakt
De bewoner van het huis begon rond 14:30 uur om nog onbekende redenen te schieten vanuit het pand. Daarop omsingelden agenten de woning. Na verloop van tijd kwam de man de woning uit, en gaf hij zich over. Omdat de man zich had overgoten met een mogelijk bijtende of brandbare stof werd hij uitgekleed en door de brandweer afgespoeld. Daarna is hij gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Agenten gewond
Ook twee agenten raakten lichtgewond doordat ze dampen van die vloeistof hadden ingeademd.

Evacuatie buren
Enkele buren van de verwarde man moeten voorlopig hun huis uit. De hulpdiensten gaan in de loop van woensdagavond onderzoek doen in de woning en "we sluiten niet uit dat we daarbij een schadelijke stof aantreffen. Daarom gaan we nu uit voorzorg ontruimen, anders moet dat straks in allerijl", aldus een politiewoordvoerder. Hij hield in het midden om wat voor stof het zou kunnen gaan.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Buren drugslab Hoensbroek nog niet terug naar woning
Schoten in Hoensbroek, politie doet onderzoek
Politie omsingelt woning schietverdachte Hoensbroek
Verdachte Hoensbroek geeft zich over
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen