Overslaan en naar de inhoud gaan

EOD bij pand verwarde man Hoensbroek

Geplaatst opwoensdag 19 november 2014 - 18:31

Experts van de Explosieven Opruimingsdienst zijn aangekomen bij het huis in Hoensbroek van waaruit een verwarde man woensdagmiddag schoten loste.

De experts moeten onderzoeken of er gevaarlijke stoffen in het huis aan de Ridder Hoenstraat liggen. In het huis was ook brand uitgebroken, maar omdat de woning mogelijk onveilig is, kon de brandweer niet naar binnen.

Naakt
De bewoner van het huis begon rond 14:30 uur om nog onbekende redenen te schieten vanuit het pand. Daarop omsingelden agenten de woning. Na verloop van tijd kwam de man de woning uit, en gaf hij zich over. Omdat de man zich had overgoten met een mogelijk bijtende of brandbare stof werd hij uitgekleed en door de brandweer afgespoeld. Daarna is hij gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Agenten gewond
Ook twee agenten raakten lichtgewond doordat ze dampen van die vloeistof hadden ingeademd.

Evacuatie buren
Enkele buren van de verwarde man moeten voorlopig hun huis uit. De hulpdiensten gaan in de loop van woensdagavond onderzoek doen in de woning en "we sluiten niet uit dat we daarbij een schadelijke stof aantreffen. Daarom gaan we nu uit voorzorg ontruimen, anders moet dat straks in allerijl", aldus een politiewoordvoerder. Hij hield in het midden om wat voor stof het zou kunnen gaan.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Buren drugslab Hoensbroek nog niet terug naar woning
Schoten in Hoensbroek, politie doet onderzoek
Politie omsingelt woning schietverdachte Hoensbroek
Verdachte Hoensbroek geeft zich over
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen