Originele vastelaovesposter krijgt plek in Limburgs Museum

De poster heeft een plek gekregen in het Limburgs Museum. © Omroep Venlo/Maud van Meijel
Het origineel van de kunstposter Vastelaovend in Limburg 2024 van Ramona Nieuwenhuisen hangt nu in het Limburgs Museum.
De poster heeft een plek gekregen binnen de tentoonstelling Feest!. Ook werd er een gesigneerd exemplaar van de poster overhandigd aan het museum, ook deze poster zal in de collectie te zien zijn.

Succes

Er was een flinke run op de poster van dit jaar. Digitaal kunstenares Ramona Nieuwenhuisen uit Tegelen zag binnen drie dagen alle 75.000 exemplaren de deur uit vliegen. Een positieve respons op de poster is niet vanzelfsprekend, weet Nieuwenhuisen goed. Ze werd door de samenwerkende organisaties (De Limburger, Sjeng Kraft Kompenei en Provincie Limburg) daarom ook voorbereid op mogelijke kritiek. "Iedereen vindt iets anders mooi en dat mag natuurlijk ook, maar gelukkig is het erg goed ontvangen", zegt ze tegen Omroep Venlo.
Toch was er zoals elk jaar gedoe rondom de poster. Zo raakte de vastelaovesposter dit jaar in opspraak vanwege mogelijk knip- en plakwerk van de maker.

Gouden randje

"Het is voor mij heel bijzonder dat het originele kunstwerk, na het Gouvernement in Maastricht, nu, vlak bij huis in het Limburgs Museum mag hangen bij de geweldige tentoonstelling", aldus de kunstenares. "Dit jaar is de vastelaovend voor mij er een met een gouden randje."

Kerkraads museum

Het is niet de eerste museumplek voor Nieuwenhuisen. Eerder heeft ze al twee gesigneerde vastelaovesposters geschonken aan het Vasteloavends Museum Kirchroa. In het Kerkraadse museum hingen alle posters van de afgelopen jaren. Van de poster van dit jaar wist het museum slechts twee exemplaren te bemachtigen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!