Tom Doesborg zwaait af als presentator Boètezitting

Tom Doesborg op het podium van de Zoepkoel. © Bram Becks
Tom Doesborg praat al 25 jaar lang de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting in Venlo aan elkaar. Sinds jaar en dag onlosmakelijk verbonden aan de Zoepkoel, maar zaterdag staat hij de laatste keer als presentator op de bühne.
"Het is de 33ste editie van de Boètezitting, mijn 25ste én laatste", zei Doesborg op het podium. Hij bedankte verder het publiek, alle artiesten en zijn vrouw. L1-collega Joop Aerdts neemt de scepter over en staat volgend jaar als presentator op het podium van de Zoepkoel.

Afscheidsliedje

Eigenlijk moest het afscheid van Doesborg nog even onder de pet worden gehouden. Frans Pollux zou later op de middag een afscheidsliedje voor hem zingen, maar de presentator voelde nattigheid en nam daarom het heft in eigen handen. Toen Pollux en Doesborg daarna samen op het podium stonden, werd er toch officieel afscheid genomen. "We gaan Tom Doesborg, met het spleetje tussen z'n tanden, na 25 jaar het zwijgen opleggen", begon de Venlose zanger het afscheidspraatje.
Kijk hieronder naar de ode van Frans Pollux aan Tom Doesborg:

Huwelijk

Doesborg heeft veel meegemaakt op het podium in Venlo. Een van de hoogtepunten - zo niet hét hoogtepunt - beleefde hij in 2020. Na afloop van het optreden van Christel en Quinn werd de presentator aangenaam verrast. De dochters van Christel van Rijn, de partner van Doesborg, onderbraken de uitzending om hem iets bijzonders te vragen. Zij vonden het namelijk de hoogste tijd om hun stiefvader Tom en moeder Christel officieel in de echt te laten verbinden.
"Je bent nu al jaren onze stiefpap. We willen al jaren bruidsmeisjes worden", begonnen de kinderen destijds hun verhaal. Vervolgens kwam de vraag: "Pap, wils dich mit mam trouwen?" Daarna kreeg moeder Christel de vraag of zij met Tom in het huwelijksbootje wilde stappen. Een volmondige 'ja' volgde.
Tom Doesborg en Christel na het huwelijksaanzoek. © L1

Live meekijken

De festiviteiten in de Zoepkoel zijn de hele zaterdag live te volgen bij L1.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!