Bobby Boermans werkt aan nieuwe Netflix-film

Regisseur Bobby Boermans. © ANP
Netflix gaat een film maken over de gijzeling in een Apple Store in Amsterdam, in februari 2022. Bobby Boermans, de kleinzoon van de Venlose liedjesschrijver Frans Boermans, is de regisseur van de film.
Dat heeft de streamingdienst maandag bekendgemaakt.

Boermans

De film schakelt tussen de perspectieven van verschillende belangrijke personages die betrokken waren bij deze situatie: van de dader tot de gijzelaars en de hulpverleners. De opnames gaan binnenkort van start. Hoofdrollen zijn voor Soufiane Moussouli, Marcel Hensema, Loes Haverkort, Louis Talpe en Emmanuel Ohene Boafo.

Gijzeling

Een 27-jarige gewapende man hield in 2022 urenlang een klant vast. Ongeveer zeventig mensen die zich in het pand schuilhielden werden tijdens en na de gijzeling door de politie in veiligheid gebracht. De man beschoot de politie en dreigde zichzelf op te blazen. De gijzelnemer eiste 200 miljoen euro aan cryptovaluta en een vrijgeleide uit het pand.

Dodelijke aanrijding

Aan de situatie kwam een einde toen het de gegijzelde lukte de winkel uit te rennen. De gijzelnemer, die een vuurwapen bij zich had en een bomvest droeg, zette de achtervolging in. Een agent van de Dienst Speciale Interventies, die met een voertuig op het Leidseplein stond, besloot de gijzelnemer aan te rijden. De Amsterdammer overleed een dag na de aanrijding in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
Bobby Boermans werd zelf geboren in Eindhoven, maar zijn achternaam is onlosmakelijk verbonden met Venlo. Opa Frans maakte tal van vastelaovendsliedjes die tot op vandaag nog worden gedraaid. Frans overleed in 1999. Bobby's vader Theu Boermans is de regisseur van onder meer de musical Soldaat van Oranje.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!