Pinkpop maakt 19 nieuwe namen bekend: Anouk vestigt record

Sfeer op Pinkpop. © Jean-Pierre Geusens
De organisatie van Pinkpop heeft maandag 19 nieuwe namen naar buiten gebracht. Met als bekendste toevoegingen Anouk, De Jeugd van Tegenwoordig en Douwe Bob.
In december kondigde Pinkpop de drie hoofdacts voor dit jaar aan: Ed Sheeran, Måneskin en Calvin Harris. Het driedaagse festival wordt van vrijdag 21 tot en met zondag 23 juni georganiseerd op Megaland in Landgraaf.
Andere bekende namen die maandag zijn toegevoegd aan de line-up zijn onder andere Keane, Corey Taylor en The Analogues. Taylor is de zanger van metalband Slipknot, op de zaterdag treedt hij solo op. The Analogues zijn bekend geworden als coverband van The Beatles. Zij stonden nooit eerder op Pinkpop.

Record

Anouk gaat deze zomer een Pinkpop-record vestigen. Het wordt haar achtste optreden. Geen enkele artiest heeft zo vaak op het festival gespeeld. Ze maakte haar debuut in 1998. Toen werd ze door ontevreden bezoekers met eieren bekogeld, maar ze liet zich niet van haar stuk brengen. Ze trok haar shirt uit en ging gewoon door met het optreden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!