Joes Brauers wint finale De Slimste Mens

Joes Brauers is de eerste Limburger die De Slimste Mens wint © KRO-NCRV
Joes Brauers uit Bocholtz heeft vrijdagavond de finale van het NPO-programma De Slimste Mens gewonnen.
De 24-jarige acteur moest het opnemen tegen fotograaf Jan Dirk van der Burg en cabaretier Tim Hartog. Hij eindigde uiteindelijk in het eindspel tegen Jan Dirk van der Burg, en ging er bij de laatste paar seconden met de winst vandoor.

Dankwoord

"Ik moet mijn zusje bedanken. Mijn vrienden die me hebben geholpen met de app en mijn moeder die met een gebroken arm thuis zit te kijken. Dankjewel", reageerde de winnaar na afloop.
Het winnende antwoord was uiteindelijk 'gerecht', op de vraag wat Brauers wist over 'Beef Wellington'. De Limburger heeft het dit seizoen zes afleveringen volgehouden en is vier keer de dagwinnaar geworden. Daardoor eindigde hij als tweede in het klassement voor de rangschikking in de finaleweek.

Langgekoesterde wens

Vorige week zei Brauers nog tegen L1 dat deelname aan 'De Slimste Mens' een langgekoesterde wens voor hem was. Maar dat hij überhaupt in de finale zou kunnen komen, had hij niet verwacht. "Ik was vooral gefascineerd om mee te mogen doen, ik heb nooit gedacht dat ik ook zou kunnen winnen."

Positieve geluiden op social media

Op social media hebben veel kijkers positief gereageerd op de deelname van Brauers. Zo is er zelfs een #TeamJoes in het leven geroepen, die veel op X wordt gedeeld. Ook andere kijkers laten hun voorkeur voor Joes online doorschemeren: "Yes! Joes in de finale! Heel fijn. Ik gun Joes de overwinning van dit seizoen ook eigenlijk wel" en "Voor mij, een semi-bejaarde, is Joes het voorbeeld voor de jeugd. Slim en bescheiden, wat een fijn joch. Mag van mij winnen", wordt er onder andere geschreven.

Miljoenenpubliek

Het populaire NPO-programma, dat wordt gepresenteerd door Philip Freriks, trekt al jarenlang een miljoenenpubliek. Naar de aflevering van donderdagavond keken ruim 1,9 miljoen mensen. Daarmee was het het bestbekeken programma van de dag. Verder geeft Maarten van Rossem in het programma zijn ongezouten mening en voorziet hij de kijkers van nuance en informatie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!