Milan van Waardenburg speelt hoofdrol op Londense West End

Milan van Waardenburg maakt 11 maart zijn debuut op het Londense West End. © ANP
De Kerkraadse musicalster Milan van Waardenburg heeft in het prestigieuze Londense West End de hoofdrol te pakken gekregen voor de rol van Jean Valjean in de musical Les Misérables.
Dat maakt de 29-jarige zanger vrijdagmiddag op Instagram bekend. Van Waardenburg is niet onbekend met het personage Valjean: momenteel speelt hij al de hoofdrol in de Nederlandse musical.

'Kan het niet geloven'

"Ik kan niet geloven dat ik dit schrijf, maar vanaf 11 maart maak ik mijn West End-debuut als Jean Valjean in Les Misérables. Ik kijk er zo naar uit om terug te keren naar de barricades en dit keer in het Sondheim theater in het hart van mijn favoriete stad: Londen!", schrijft de musicalster.

Langstlopende musical

Op het Londense West End speelt Les Misérables sinds 1985 en is daarmee de langstlopende musical in het Verenigd Koninkrijk. Op Broadway in New York was het één van de meest succesvolle musicals ooit met acht Tony Awards. Ook in ons land is de musical zeer geliefd.
Zo won de musical vorig jaar nog twee grote prijzen tijdens het Musical Awards Gala in Scheveningen: de prijs voor beste grote musical en de publieksprijs. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige roman van Victor Hugo, en gaat over vriendschap, vrijheid en liefde.
Vorig jaar was L1 nog in Theater aan het Vrijthof in Maastricht om Milan te spreken vooraf aan de Limburgse première van de musical:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!