Venlose Blauwe Zaoterdaag toch op Kwartelenmarkt

De toekomst van het evenement was enige tijd hoogst onzeker. © De toekomst van het evenement was enige tijd hoogst onzeker.
De Blauwe Zaoterdaag vindt dit jaar toch plaats op de Kwartelenmarkt in Venlo. De ondernemers hebben toestemming gekregen om langer muziek te draaien op het plein en werken daarom alsnog mee.
Dat meldt Omroep Venlo.

Geen doorgang

Vorige week meldde het Stadscomité BBZ dat de Blauwe Zaoterdaag niet op de Kwartelenmarkt zou plaatsvinden. Volgens de organisatie was de veiligheid niet te garanderen omdat te weinig ondernemers een bar wilden afnemen. Later in de week kwam er toch weer beweging in de zaak, toen verschillende partijen aangaven water bij de wijn te willen doen.

Geld terugverdienen

De prijs voor het huren van de bars ging eerder al omlaag en de gemeente gaf uiteindelijk toestemming om langer door te gaan met het draaien van muziek op het plein. Dat was voor ondernemers voldoende reden om mee te doen, omdat ze nu meer tijd hebben om hun geld terug te verdienen.

Interventieteams

De horecaondernemers lieten ook weten dat bezoekers al jaren veel drank zelf meenemen, waardoor er weinig te verdienen is. "Hierop zal dit jaar met steekproef gecontroleerd worden door interventieteams", schrijft het Stadscomité BBZ. "Daarnaast zouden wij graag een beroep willen doen op de bezoeker van het plein om geen eigen drank meer mee te nemen."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!