Twintigste LVK-finale voor De Geliënde is ook de laatste

In 2017 won het duo het LVK. © Jean-Pierre Geusens
De Geliënde uit Hulsberg hebben een LVK-record gebroken: ze staan komende vrijdag voor de twintigste keer in de finale van het LVK.
Geen enkele andere artiest stond zo vaak in de finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer als Maurice Pluijmakers en Roger Vliegen.

Ook direct de laatste

Komende vrijdag staat het duo voor de twintigste keer in de finale van het evenement. Maar het carnavalesque jubileum van 2x11 zullen ze niet volmaken. "We hebben eigenlijk al besloten dat de laatste keer is dat we aan het LVK mee doen. Met optreden gaan we nog wel door, maar we gaan na dit jaar als De Geliënde met LVK-pensioen", geeft Pluijmakers aan.

Spanning

De zenuwen waren er zondag niet minder om. Tijdens de bekendmaking van de twintig finalisten op L1 Radio viel pas laat de naam van De Geliënde. "In het begin ben je redelijk rustig, drink je nog een kop koffie. Maar op een gegeven moment werd ik toch onrustig en liep ik wat te ijsberen door de woonkamer", aldus Pluijmakers, die mede verantwoordelijk is voor zowel tekst als muziek. "De ontlading was hetzelfde als de eerste keer."

Record

Dat ze op de drempel van een record stonden, was bekend. Vorig jaar evenaarden De Geliënde het record van Thei & Marij door voor de 19de keer de finale te halen. "We wisten van het record, dus je kijkt er wel naar uit om dat op je naam te zetten", aldus Pluijmakers.

Jubileum

In 2017 won het duo het LVK met lied Code Road-Gael-Greun. "Dat heeft zo moeten zijn. Het was ons 2x11-jarig jubileum. Het was een jaar waarin veel samenkwam."

Mooiste

Hoewel het bij die enkele overwinning bleef, kijkt Pluijmakers nog met het grootste plezier terug op een andere editie. "In 2002, die was ook fantastisch, in de Veilinghallen in Blerick. Het was onze tweede finaleplek en we werden derde. Dat voelde echt als een erkenning", blikt Pluijmakers terug. "We zijn met z'n tweeën echte carnavalisten en liefhebbers van muziek. Op een gegeven moment heb je de smaak zo te pakken dat je wilt blijven gaan."
Komende vrijdag vindt bij kasteel Vaeshartelt in Maastricht de 48ste finale van het LVK plaats. De uitzending begint om 20:00 uur live op L1 TV. Vanaf 18:00 uur is de finale te volgen via L1 Radio.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!