Volle agenda voor Vastelaoves-artiesten: 'Wel acht per dag'

Danny Pouwels 'backstage' vlak voor zijn optreden in de zaal van Café 't Trefpunt in Elsloo. © L1 (Peter Beeker)
De Vastelaovend valt vroeg dit jaar en dat betekent dat de agenda van artiesten nog voller zit dan anders. Meerdere optredens op één dag; het is de normaalste zaak van de wereld.
Danny Pouwels uit Kerkrade werkt met gemak, per dag, zeven optredens af. "Ik geef honderd procent tijdens iedere show. Ze krijgen overal dezelfde Danny."

Maximaal

Volgens bookingskantoor Nr.1 Artiesten uit Eijsden is het nog drukker dan anders. Harold Pols: "Voor ons zit het werk er eigenlijk op wat de Vastelaovesbookingen betreft. Die lopen altijd al een jaar van tevoren binnen. Onze artiesten hebben het heel druk. Sommige geven aan dat ze maximaal drie optredens per avond willen. Voor Danny Pouwels kan het niet druk genoeg zijn. Hij doet er wel acht als het moet."

Goed team

Danny Pouwels: "Je wordt echt geleefd met deze dagen. Ik heb een goed team bij me met chauffeur en technicus voor het geluid. Zonder hen gaat het niet. Je kunt dit moeilijk omschrijven als je het zelf niet meemaakt, maar dit is hét leven voor mij."

Trend

Voor veel Limburgstalige artiesten geldt dat ze ook buiten de Vastelaovend worden gevraagd. Harold Pols: "Dat is wel een trend van de afgelopen jaren. Wij zeggen ook tegen onze artiesten dat het goed is als je niet in ieder nummer het woord Vastelaovend zingt. Dan kun je de rest van het jaar ook optreden."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!