Nederweert betaalt mee aan OLS Beekdaelen

Schietbomen op het OLS. © L1 (Loes Schreurs)
De gemeente Nederweert maakt 50.000 euro over aan de organisatie van het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) in Beekdaelen. Daarmee doet de gemeente ondanks de terugtrekking van schutterij Sint Antonius uit Nederweert toch een duit in het zakje.
Dat laat de gemeente weten.

100.000 euro

Nederweert had aanvankelijk een ton gereserveerd voor het schuttersfeest in eigen gemeente. Nu het OLS niet doorgaat in Nederweert heeft het college van burgemeester en wethouders besloten 50.000 euro beschikbaar te stellen voor de organisatie in Beekdaelen.

OLS op losse schroeven

De schutterij uit Nederweert won vorig jaar in Born d'n Um. Volgens de regels organiseert de winnaar van het OLS de volgende editie. December vorig jaar trok Sint Antonius zich terug. Er was al lange tijd gedoe rondom de organisatie van het OLS in Nederweert. In november stapten de voorzitter en twee bestuursleden van het stichtingsbestuur op vanwege een verschil van inzicht over hoe het evenement moest worden georganiseerd. De overige twee bestuursleden, ook lid van de schutterij, zouden het samen met de schutterij zelf gaan regelen, zo werd meegedeeld. Wat volgde was een periode vol crisisvergaderingen.

Ger Koopmans

Door de terugtrekking stond het OLS op losse schroeven. Uiteindelijk hebben de negen schutterijen van Beekdaelen zich kandidaat gesteld om het schuttersfestijn te organiseren. Dat aanbod is door de OLS-federatie geaccepteerd. Voormalig cultuurgedeputeerde en oud-OLS-president Ger Koopmans uit Velden wordt voorzitter van het stichtingsbestuur dat het festijn gaat organiseren. De exacte locatie van het OLS in 2024 wordt binnen enkele weken bekend.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!