Carnavalsmarkt: Trouwjurken en bontjassen voor een prikkie

Carnavalsmarkt van de kledingbank in Limburg © L1 (Ruud van Broekhoven)
Tweedehandse carnavalskleding krijgen een nieuw leven met de verkoop op de jaarlijkse carnavalsbeurs van de Kledingbank Limburg.
Op de eerste dag van de tweedaagse carnavalsmarkt weten veel mensen de weg naar de kledingbank in Maasbracht te vinden.
Nog voor de openingstijd komen de eerste koopjesjagers op zoek naar een pareltje:

Donaties

De Kledingbank Limburg krijgt jaarlijks veel donaties: daar zit ook veel carnavalskleding bij, zegt Claudia Lange van de Kledingbank. Ze verzamelen alle kleding en geven het weg aan mensen met een kleine beurs.
Maar ze ontvangen zoveel dat een verkoopmarkt voor deze gelegenheid een goede optie is. De kleding wordt tegen een schappelijke prijs verkocht aan carnavalsvierders en het geld wordt gebruikt om nieuwe kleding te kopen voor de mensen die de kledingbank hard nodig hebben.

Juweeltjes

Hele families komen naar de markt om voor het komende carnavalsseizoen in te slaan. Een jongen staat met een berg kleding in zijn handen: "Mijn schoonmoeder nam me mee en zelf moest ik nog een warme bontjas en hier zijn ze goedkoop te krijgen. Een maat groter of kleiner gaat niet lukken omdat er maar vaak één stuk van is."
Toch weten veel mensen een juweeltje te scoren. Een jongedame showt haar moeder een bruidsjurk; een huwelijksaanzoek zit er niet in, maar voor het jeugdprinsenbal heeft ze haar outfit nu wel klaar hangen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!