Tamara Koonings (Pruuf Mar) bereidt zich voor op 100 shows

Pruuf Mar. © L1 - Graatje Weber
De halve finales van het LVK zijn weer van start gegaan. Ook voor de winnaar van vorig jaar Pruuf Mar.
"Het wordt hard werken, maar ook heel hard genieten", zegt Tamara Koonings in het L1 Cultuurcafé.

Kroketten

“Het is heel raar. Als je het LVK hebt gewonnen en je komt een kroeg binnen, dan denken de mensen toch dat er iets speciaals binnenkomt en word je als een soort ereburger behandeld. Terwijl Piet achter de bar en Nel die de kroketten bakt toch minstens zo belangrijk zijn als wij die daar een liedje komen zingen.”
Dat het de nodige druk geeft, is iets dat Koonings beaamt, al is het belangrijkste dat broer en zus veel plezier maken tijdens de optredens. "De druk ligt meer op het maken van nieuwe dingen na de winst."

Honderd optredens

Het komende carnavalsseizoen zijn Tamara en Stef, die in Berlijn woont, weer even voor langere tijd herenigt. Er staan meer dan honderd optredens gepland, in een relatief kort vastelaovendseizoen. Dat vergt voorbereiding. Tamara geeft aan dat het zaak is om topfit te zijn om dit tempo vol te houden. Hiervoor schakelt ze onder meer hulp in van personal coaching, vocal coaching en logopedie. "Het liefst zingen we vijf optredens per dag live, maar dan is het wel belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. "Het wordt hard werken, maar ook heel hard genieten."
De druk om te winnen was er vorig jaar heel erg, maar dit jaar heeft het duo daar niet zo’n last van. Daarom gaan in hun nieuwe nummer Nog nie te Laat alle registers open: "We wilden graag een nummer schrijven waar we al ons gevoel in kwijt kunnen, wat ook een beetje rustiger is en wat mensen misschien nog niet van ons gehoord hebben."
De eerste halve finale van het LVK werd uitgezonden op vrijdagavond 5 januari. De tweede en derde halve finales kun je zien op 13 en 20 januari. Alle informatie over het LVK 2024 vind je hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!