Classic hits band verovert via Venlo de rest van Nederland

De band van Classic Hits in Concert is aan het soundchecken in poppodium Grenswerk. © L1 (Gerard Pansier)
Het is inmiddels een traditie in Venlo: tussen Kerst en oud en nieuw wordt in Poppodium Grenswerk een deel van de liedjes uit de Top 2000 live op de planken gebracht. De concerten zijn al een jaar van tevoren uitverkocht, en zijn inmiddels ook te zien op andere plekken in het land.
Vrijdagavond was het derde en laatste optreden in Venlo.

Feest der herkenning

Een groep muzikanten, merendeels uit de regio, brengt in steeds wisselende samenstelling een avondvullende show met pop, rock en soul klassiekers. Venlonaren Jasper Verbruggen en Andrew Elt bedachten het concept in 2017. "Het is een feest der herkenning, dus mensen hebben een toffe avond. Iedereen kan de liedjes meezingen. Dat is denk ik de formule", legt gitarist Jasper Verbruggen uit.

Crossover

Volgens Elt is het ook de mix van muziek die aantrekkelijk is: "We zien dat oude mannen die van Hotel California en Stairway to Heaven houden dan ook bij die nieuwere nummers en bij soulnummers dansen. Dus creëren we een soort crossover ."

17 optredens

Het concept krijgt inmiddels ook buiten Venlo voet aan de grond. Met 17 optredens staat de band dit jaar door het hele land. "Dan krijg je vaak te horen, ja jullie komen uit Venlo en dat zijn allemaal vrienden en bekenden. Dat snap ik, maar dan ga je toch die shows boeken en dan blijkt dat ze het in Groningen bijvoorbeeld ook helemaal te gek vinden. Iitverkocht, 900 man. Of Alkmaar, hebben we net gespeeld, ook 900 man uitverkocht", zegt zanger Andrew Elt.

Nu al uitverkocht

De concertreeks eindigt op 6 januari in de Nieuwe Nor in Heerlen. Volgend jaar zullen er naar verwachting nog meer shows zijn en er ligt zelfs een aanvraag voor een festival. De eerste drie concerten in Venlo zijn al uitverkocht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!