Top 2000: Rowwen Hèze maakt opmars in Limburg

Zanger Jack Poels van Rowwen Hèze © Loepy Thissen
Rowwen Hèze is in opmars onder de Limburgse Top 2000-stemmers. Waar vorig jaar nog maar in slechts één gemeente het meest op de band werd gestemd, is dat nu in vier gemeenten.
In Bergen, Venray, Nederweert werd royaal gestemd op De Peel In Brand. In Horst aan de Maas was November het meest populaire liedje. Dat blijkt tenminste uit de statistieken van de Top 2000.

Limburgse artiesten

Ook andere Limburgse artiesten zijn populair in het noorden en midden van de provincie. Lex Uiting blijft in Leudal de meest geliefde zanger met zijn liedje Noa ’t Zuuje, net zoals in Maasgouw dit jaar. Neet Oét Lottum spant de kroon in het noorden: inwoners van Venlo, Peel en Maas en Beesel stemden massaal op Hald mich ’s Vas.
Het zuiden van Limburg stemt steevast op het meest populaire nummer van de Top 2000: Bohemian Rhapsody van Queen. Net zoals vorig jaar spant het nummer één lied de kroon in elke gemeente van Roermond tot en met Gulpen-Wittem.

Regionaal

Naast Limburg wordt er ook in Groningen en Zeeland op regionale artiesten gestemd. De uit Middelburg afkomstige Danny Vera is met zijn nummer Rollercoaster het meest populair in Zeeland. Het Het Nog Nooit Zo Donker West van Ede Staal wint in noordelijke gemeenten.

Verdwenen Limburgse nummers

In de loop der jaren zijn er ook heel wat Limburgse nummers verdwenen uit 'de lijst der lijsten'. In voorgaande edities stonden Waarom Fluister Ik Je Naam Nog van Maastrichtenaar Benny Neyman en HAEVN met Met Finding Out More nog in de Top 2000. Ook de Brunssumse countryklassieker en wereldhit Mississippi van Pussycat is al een aantal jaren niet meer terug te vinden in de lijst, net als de studentikoze ballad Hou Me Vast van Volumia! uit Heerlen. En of het nu een Limburgse plaat is of niet, discoklassieker Rock Your Baby van parttime-Munstegelener George McCrae ontbreekt al sinds 2012.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!