Wat gaan we volgend jaar lezen? De cultuurredactie tipt!

De literatuurtips voor 2024 van de L1 Cultuurredactie: Anya Niewierra, Mark Janssen en Octavie Wolters © Foto Octavie Wolters: Lorraine Bodewes
De opvallendste film, het ontroerendste toneelstuk, het spannendste boek. Wie of wat mag je absoluut niet missen in 2024? Verheug je op het nieuwe jaar met de tips van de L1 cultuurredactie op het gebied van muziek, film, beeldende kunst, podiumkunst en literatuur.
Vandaag literatuur: met Octavie Wolters, Anya Niewierra en Mark Janssen.

Veelbelovende boeken

Komend jaar verschijnen er weer een aantal veelbelovende boeken van Limburgse auteurs. Dat zijn zeer uiteenlopende boeken, de L1 cultuurredactie kiest een lees- en prentenboek van Octavie Wolters, een literaire thriller van Anya Niewierra, en nogmaals een prentenboek van Mark Janssen.

Octavie Wolters

Octavie Wolters is een vrouw met veel talenten; ze is schrijfster en illustreert haar boeken met linosneden. Ze werd bekend met Het lied van de spreeuw. Eind januari 2024 ligt haar nieuwe boek Dit gaat nooit voorbij in de boekhandel. Het kleurrijk geïllustreerde boek telt twaalf hoofdstukken, één voor elke maand van het jaar. Elk verhaal geïllustreerd met linosneden van vogels die uitleggen hoe zij tegen de wereld aankijken.

Mark Janssen

Illustrator en prentenboekenmaker Mark Janssen uit Valkenburg aan de Geul behoort al jaren tot de top van de Nederlandse en Vlaamse jeugdliteratuur. In 2024 verschijnt van hem een boek met tekeningen die aansluiten bij liedjes van Boudewijn de Groot. Janssen zou ook zo maar kunnen doorbreken in Amerika. Uitgeverij Tra Publishing, heeft hem gevraagd een boek te maken met de Amerikaanse auteur Aimee Isaac.

Anya Niewierra

In mei 2024 verschijnt de nieuwe thriller van Anya Niewierra. Het is de opvolger van De Camino, het voorlopige hoogtepunt in haar literaire carrière. Niewierra is in het dagelijks leven directeur van VVV Zuid-Limburg en schrijft in haar vrije uren. Komend jaar wordt ongetwijfeld spannend voor haar. In mei komt haar nieuwe boek De Nomade uit en in de loop van 2024 gaat de verfilming van De Camino van start.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!