Jack Poels krijgt in 2024 AOW maar heeft meer werk dan ooit

Jack Poels © Marcel Hakvoort
In 2025 bestaat zijn band Rowwen Hèze 40 jaar, dit jaar werkt hij daarnaast aan een biografie en start hij een nieuwe band onder de naam Nevenproject.
Jack Poels blijkt nog steeds een vat vol ideeën en in staat om zichzelf telkens weer opnieuw uit te vinden. Zijn pensioendatum lijkt net als zijn uiterste houdbaarheidsdatum nog lang niet in zicht.

Limburgse kunstenaars en cultuurmakers zitten boordevol plannen voor het nieuwe jaar. Wie of wat mag je absoluut niet missen in 2024? De L1 cultuurredactie deelt deze week haar tips in de categorieën muziek, film, beeldende kunst, podiumkunst en literatuur. Dit artikel over Jack Poels hoort bij de categorie muziek.

Alarmerend veel afspraken

"Er staan voor 2024 alarmerend veel afspraken in mijn agenda. Dat gaat van Rowwen Hèze optredens, het schrijven van een liedje voor het 40-jarige jubileum van de band , het boek dat eraan komt, het Nevenproject. Als ik dat zie dan probeer ik daar nu al zoveel mogelijk van af te maken zodat er ook nog wat rust in komt. Ik moet daarbij echt aan mezelf denken, want de agenda van 2024 staat al bijna helemaal vol gepland. Maar dat vind ik niet erg."

Toch altijd weer een liedje

Jack Poels wordt al een aantal jaren gevraagd om een autobiografie uit te brengen. Een literair agent vraagt hem al jaren lang om eens een boek te schrijven, een biografie of een roman. "Een roman, daar ben ik al tien keer aan begonnen, maar dat lukt me niet omdat ik telkens afdwaal. Een biografie daar hikte ik ook tegenaan omdat dat ijdel vond en omdat ik dan misschien wel ruzie zou krijgen ment mensen waarover ik dan de verkeerde dingen zou zeggen", zegt hij. "Maar toen de leeftijd van 66 zich aandiende realiseerde ik me dat ik op mijn zestiende voor het eerst in mijn stamkroeg kwam. Dat jubileum was de directe aanleiding om met co-auteur Ralf Mohren te beginnen aan het opschrijven van mijn levensverhaal. Want als ik zelf ergens aan begin te schrijven wordt het toch altijd weer een liedje", verzucht Poels.

Nieuwe band

In 2020 werd het zaadje geplant voor een nieuw bandproject dat in 2024 het levenslicht gaat zien. Het Nevenproject. Twee neven van Jack vormen aangevuld met een drummer de vierkoppige band. "Het nevenprojecht staat naast Rowwen Hèze", zo benadrukt Poels, "Mensen hoeven zich geen zorgen te maken over het voortbestaan van de band die in 2025 het 40-jarig bandjubileum viert."

Rockmuziek

Met twee van zijn neven deelt Jack de passie voor de wat stevigere rockmuziek in de stijl van Thin Lizzy, Grandaddy en ZZ-Top. Dat is dan ook het muzikale idioom van dit nieuwe project. Vanaf februari 2024 toert de band langs de Nederlandse poppodia en in juni verschijnt er een album.

Bad Edge

Er waren ook geruchten dat de allereerste band van Jack Poels Bad Edge een revival zou gaan beleven, maar daar bestaan geen concrete plannen voor. "Als band denk ik niet dat we nog snel op een podium zullen gaan staan , maar ik ben wel bezig om het filmmateriaal van Bad Edge dat toentertijd vaak nog op 16 mm werd geschoten, te verzamelen. Wellicht gaan we daar nog eens wat mee doen."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!