Wat gaan we volgend jaar luisteren? De cultuurredactie tipt!

Welke artiesten gaan we in 2024 extra in de gaten houden? De cultuurredactie tipt! © Foto Nienke Nasserian: Loes Korten
De opvallendste film, het ontroerendste toneelstuk, het spannendste boek. Wie of wat mag je absoluut niet missen in 2024? Verheug je op het nieuwe jaar met de tips van de L1 cultuurredactie op het gebied van muziek, film, beeldende kunst, podiumkunst en literatuur. Vandaag muziek: met Jack Poels, Dwayne Verheyden en Nienke Nasserian.
Op muziekgebied staat er in 2024 een heleboel te gebeuren. De L1 cultuurredactie koos sopraan Nienke Nasserian Nillisen, texmex-accordeonist Dwayne Verheyden en Rowwen Hèze-frontman Jack Poels uit om op in te zoomen.

Nienke Nasserian

Mezzosopraan Nienke Nasserian Nillesen zingt bij de Nationale Opera en is daarnaast ook actief als muziektheatermaker. Haar multiculturele achtergrond loopt als een rode draad door haar theatervoorstellingen. "Het is natuurlijk fantastisch om bij de Nationale Opera te mogen werken."

Dwayne Verheyden

De Montfortse Texmex-accordeonist woonde de afgelopen jaren in Monterrey Mexico, de bakermat van de Tejano-muziek. Verheyden keerde afgelopen najaar vanuit Mexio terug naar zijn Montfort om ook in Nederland een carrière op te bouwen. "Vooralsnog wil ik me graag weer in Limburg vestigen.”

Jack Poels

De inmiddels 66-jariger Rowwen Hèze-frontman blijkt het vermogen te bezitten om zichzelf telkens weer opnieuw uit te vinden. Naast zijn optredens met Rowwen Hèze startte hij met het 'Nevenproject' een nieuwe band, verschijnt zijn biografie en is hij ook als schilder actiever dan ooit. "Er staan voor 2024 alarmerend veel afspraken in mijn agenda."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!