Docu over 'vernietigende afwijzing' Opgeschaoren Troubadours

Filmposter Opgeschaoren Troubadours © Opgeschaoren Troubadours
Fillmaker Michael van den Bogert volgde de dialectband Opgeschaoren Troubadours twee jaar lang voor de korte documentaire "Ich Druim Door".
De rolprent heeft als ondertitel 'een docu over een streekdialectband die na een vernietigende afwijzing enkel terug kan door vooruit te gaan (waargebeurd).'

Voorprogramma, maar toch niet

Frontman Olaf Bus vertelt dat de band de wedstrijd Escape From The Studio had gewonnen en daarom in het voorprogramma van een grote act geprogrammeerd stond. Helaas bleek de hoofdact geen behoefte te hebben aan een voorprogramma. Die domper, en de drive om dan toch zelf maar stevig aan de weg te gaan timmeren is een van de bouwstenen van de docu.

Première

Ich Druim Door ging zaterdag in première in Eindhoven , de woonplaats van documentairemaker Michael van den Bogert. "Ik heb de Opgeschaoren Troubadours leren kennen in het creatieve circuit. Vanaf de zijlijn heb ik meegemaakt hoe zij zich in een rap tempo ontwikkelden. Van jongens met nul komma nul podiumervaring tot een volledige band die meedoet in het Limburgse muzieklandschap.” Vanaf 30 november is de film ook op Youtube te zien.

Limburgse première

"Waar Opgeschaoren Troubadours net voor corona begon als duo, is het gezelschap het afgelopen jaar uitgegroeid tot een vijfkoppige liveband. Het resultaat van de documentaire maakt mijzelf en de band enorm trots. Ik hoop dat het een inspiratiebron is voor creatievelingen die nog aarzelen om hun dromen om te zetten in concrete acties”, zegt Bus.
De band is nog op zoek naar een filmhuis, bioscoop of ander podium om de film ook in Limburg op het grote scherm te kunnen vertonen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!