Bestuurder Stefan Rosu weg bij Philzuid

Stefan Rosu © Philzuid
Bestuurder van Philzuid, Stefan Rosu, legt zijn taken per 1 februari 2024 neer.
Dat heeft Philzuid donderdag bekendgemaakt. Hij stond meer dan tien jaar aan het roer van het symfonieorkest.

Goed moment

"Voor zover je dat kan zeggen, is 1 februari 2024 een goed moment om uit elkaar te gaan", zegt Rob Stevens, voorzitter van de Raad van Toezicht. "Stefan was met een aantal zaken bezig die hij nu heeft afgerond. Het Kunstenplan 2025-2028 heeft hij met zijn team geschreven en ingediend, dat moest voor eind januari klaar zijn. Ook heeft hij de langetermijnvisie 'Stip op de horizon 2030' nog afgemaakt."

Ziek thuis

Over het waarom van het vertrek van Rosu wil Stevens niks kwijt. "Daar kan ik geen mededelingen over doen." Wel bevestigt Stevens dat Rosu op dit moment ziek thuis zit.

Fusie

In 2013 fuseerde het toenmalige Limburgs Symfonie Orkest (LSO) met het Brabants Orkest. Rosu was nauw betrokken bij de fusie van beide orkesten tot philharmoniezuidnederland, dat haar naam onlangs heeft gewijzigd in Philzuid. De Limburgse standplaats van het fusieorkest verhuisde begin 2023 van Theater aan het Vrijthof naar Opus 9 in de voormalige Theresiakerk in Maastricht. Ook bij deze verhuizing speelde Stefan Rosu een grote rol.

Trots op de Fusie

Stefan Rosu blikt met tevredenheid terug op de fusie. "Ik ben trots dat het gelukt is om na de fusie in 2013 een nieuw orkest te smeden dat op een topniveau musiceert, zich op een niet eerder vertoonde wijze met de zuidelijke provincies verbindt en daarbij ook nog op een eigentijdse manier laat zien hoe belangrijk het spelen van symfonische muziek in de 21e eeuw is."
Philzuid is al in gesprek met mogelijke opvolgers. Het orkest hoopt binnenkort de nieuwe bestuurder bekend te maken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!