Nieuw bandproject voor Jack Poels en zijn familieleden

Jack Poels in gesprek over het nieuwe Nevenproject. © L1
Een familiebezoek in 2020 in Panningen blijkt het zaadje voor een nieuwe band voor Rowwen Hèze frontman Jack Poels.
Zijn neven Sander en John delen de muzieksmaak van oom Jack en ze besluiten om eens samen te jammen.

Versterker op elf

Jack schrijft een eerste liedje en stuurt het aan zijn neven. In de studio van drummer Jules in Deurne vallen de puzzelstukken in elkaar en blijkt het muzikaal te klikken. Het eerste nummer van de band krijgt vorm. Met gezamenlijke muzikale helden als ZZ top, Thin Lizzy, Creedence Clearwater en Grandaddy is de keuze voor wat stevigere muziek evident. Poels verwoordt het kernachtig: "Bij Rowwen Héze speel ik met mijn versterker op volume standje zes, maar bij dit bandje mag die op elf!"

Nevenproject

Na die eerste ontmoeting komt het kwartet vanaf dan elke dinsdagavond bij elkaar om te repeteren aan de Limburgstalige liedjes die Jack voor het bandproject schrijft. Een naam voor de nieuwe band is snel gevonden: 'Nevenproject', verwijzend naar de familierelatie van drie van de vier bandleden. De muziekstijl valt te omschrijven als stevige rock, vierkante muziek met een basis van twee gitaren, een basgitaar en drums.

Totempoal

Inmiddels liggen er twaalf liedjes van het Nevenproject op de plank die samen de basis voor het album 'Totempoal' vormen. Dat ziet in juni 2024 het levenslicht. Dezelfde nummers staan ook op de setlist van de clubtour tussen 2 februari en 5 juli, langs zalen door het hele land. De optredens worden dan tussen de optredens van Rowwen Hèze heengevlochten. In Limburg speelt de band in de Nieuwe Nor in Heerlen (23 februari), in de Bosuil in Weert (24 februari), bij ECI in Roermond (11 april), Grenswerk Venlo (23 mei) en Volt in Sittard (6 juni). Daarnaast is het management van de band bezig met boekingen voor een aantal festivals.
Deze week verschijnt 'Binnekort', de eerste single, via de bekende streamingdiensten. Een uitgebreid interview met Jack Poels en zijn medebandleden van Nevenproject hoor je zaterdag 25 november tussen 13:00 en 16:00 uur in het L1 radioprogramma Plat-eweg.
Hoesfoto Binnekort Nevenproject © Nevenproject
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!