Lukt de recordpoging voor de hoodie met de langste mouwen?

The Hoodie Project tijdens Fashion Clash © L1
In Maastricht wordt er een recordpoging gedaan om de hoodie met de langste mouwen te produceren.
Dit project is onderdeel van Fashion Clash, het driedaagse modefestival in onze provinciehoofdstad. The Hoodie Project is bedacht door ontwerper Antoine Peters.
Tekst gaat onder de video verder
Tijdens Fashion Clash kunnen kinderen, maar ook volwassenen, in het Centre Ceramique een lapje stof ter grootte van een A3-papier bewerken. Dat kan met stiften. Maar er kunnen ook materialen op geplakt of genaaid worden. Deze workshops worden begeleid door Sophie Nelissen van Fashion Clash. "De mouwen van de hoodie worden nu al langer dan ik dacht. We zitten al tegen de 300 meter aan. De mouwen hangen inmiddels door het hele gebouw."

Fashion Clash is een driedaags modefestival dat jaarlijks wordt gehouden in Maastricht. Maar het is meer dan die drie dagen festival. Het is een internationaal platform voor een nieuwe generatie modeontwerpers. Hierbij wordt er altijd gekeken naar hoe mode geplaatst kan worden in een brede maatschappelijke context. Er wordt bijvoorbeeld aandacht besteed aan thema's als duurzaamheid of gelijkwaardigheid. Ook probeert Fashion Clash mode te verbinden met andere kunstvormen, zoals bijvoorbeeld theater. Artistiek leider Branko Popovic vat het als volgt samen: "Eigenlijk zoeken we bij Fashion Clash altijd naar een manier hoe mode bij kan dragen aan een betere wereld."

Meedoen en identiteit is belangrijk
Identiteit en participatie zijn belangrijke thema's bij Fashion Clash. "Het idee is dat als iedereen een stukje mouw maakt, iedereen ook onderdeel wordt van dit project. Het gaat ook om identiteit. Dus mensen mogen zelf kiezen welk verhaal ze met hun stukje hoodie willen vertellen", legt Sophie Nelissen uit.

Duurzaamheid

Ook duurzaamheid is een thema dat vaak terug komt bij Fashion Clash. "Het kan ook zijn dat mensen door lang met zo’n klein stukje bezig te zijn, zich bewust worden van het feit dat goed is om in het dagelijks leven duurzamer met kleding om te gaan."

Record

Zondag, aan het einde van de laatste festivaldag, gaat de organisatie van Fashion Clash meten hoe lang de mouwen van de hoodie zijn geworden. Uiteraard hoopt de organisatie op een record. Sophie Nelissen: "We hopen hiermee het Guiness Book of Records te halen."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!