Jeugdraad Kwiebusse Neer in zwaar weer

Niet duidelijk is of meer verenigingen met jeugdraden en jeugdprinsen moeite hebben met het krijgen van vrijwilligers. © ANP
Een aantal bestuursleden dat de Naerse Jeugdvastelaovend organiseerde, is gestopt. Volgens vastelaovesvereniging De Kwiebusse zijn er nu te weinig vrijwilligers om de jeugdfestiviteiten komend seizoen te organiseren.
De Jeugdkwiebusse organiseren de jeugdvasteloavend al sinds 1960. Bestuursleden begeleiden de jeugdraad, organiseren het uitroepen en de receptie van de jeugdvorst (in Neer roepen ze geen prinsen uit maar vorsten). Ook tijdens de carnavalsdagen zelf moeten er enkele jeudgcarnavalsbals worden begeleid.

Roep om hulp

Op Facebook roept de carnavalsvereniging om hulp op korte termijn en op alle fronten. "As wae hie gein hulp bie kenne vinje zeen wae bang det wae de Naerse jeugd teleur motte gaon stelle", aldus De Kwiebusse.

Vrijwilligers

Niet duidelijk is of meer verenigingen met jeugdraden en jeugdprinsen moeite hebben met het krijgen van vrijwilligers. Het gebrek aan deze mensen is in de hele samenleving merkbaar. Uit een onderzoek uit 2013 van het actualiteitenprogramma EénVandaag in samenwerking met L1 bleek dat er nog volop toekomst was voor de vastelaovend in Limburg. "Steeds meer jongeren worden lid van een carnavalsvereniging. Bij de helft van die verenigingen is het aantal jonge leden dan ook gestegen. De jongeren doen ook actief mee in carnavalsgezelschappen", zo bleek uit het media-onderzoek uit 2013.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!