KVL teleurgesteld in Sjeng Kraft Kompenei

Diej van Bieëgdje winnen KVL 2023. © Graatje Weber (L1)
De stichting KVL, de club die het “LVK voor kinderen” organiseert betreurt het dat de winnaars van de laatste editie van de wedstrijd niet op het podium van de 11devande11de staan dit jaar. Traditioneel stonden tot dusver de winnaars van zowel het LVK, de tienervariant TVK en de kindervariant KVL op het podium tijdens de opening van het vastelaovesseizoen.
Dit jaar breekt de organiserende Sjeng Kraft Kompenei met die traditie.

Die van Bieëgdje

Sinds 2002 werd de KVL-winnaar jaarlijks uitgenodigd door de Sjeng Kraft Kompenei om het winnende lied ten gehore te brengen. Aan die bijna 20-jarige traditie komt nu een onverwacht einde. Na twee coronajaren was er in 2023 weer een editie van het KVL. Die werd gewonnen door het nummer ‘Laot huuere desse biej os huuers’ van Die van Bieëgdje uit Beegden.

Wel op de Boètegewoeëne Boètezitting

Emile Gijsen van het KVL laat weten dat er in het voorjaar nog een gezamenlijk overleg geweest is tussen L1, TVK, LVK, KVL en SKK. Daar hebben ze de wens uitgesproken dat de optredens op 11-11 en Boètegewoeëne Boètezitting zouden blijven. Daar heeft de Sjeng Kraft Kompenei niet gemeld dat het deze editie niet door zou gaan. De organisatie van de Boètegewoeëne Boètezitting laat weten dat de winnaars van de drie grote Limburgs liedjeswedstrijden gewoon welkom blijven op vastelaoveszaterdag in Venlo.

Andere vorm van programmering

De Sjeng Kraft Kompenei reageert desgevraagd op de ontstane situatie: “Er is in navolging van vorig jaar ook dit jaar door de programmacommissie de keuze gemaakt om voor een andere vorm van programmering te kiezen. We zullen zeker ieder jaar keuzes heroverwegen maar ook voor dit jaar is gekozen om de ingeslagen route van vorig jaar een vervolg te geven", meldt Marcel van Eeghem van de SKK.
In verband met corona was er vorig jaar overigens geen KVL en dus ook geen winnaar. Vlak voor carnaval wordt bekend welk liedje de KVL-winnaar wordt voor komend vastelaovesseizoen. Na een voorronde op 18 november van dit jaar volgt er op 28 januari 2024 een finale met een nieuwe winnaar.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!