Lex Uiting: 'Wij zijn een soort van Limburgse 3Js'

Lex Uiting op het podium. © L1
Zijn hit 'Nao 't zuuje' is inmiddels een Limburgse klassieker. En ook daarna bracht hij met succes een aantal singles uit. Toch verscheen pas onlangs het debuutalbum van zanger en tv-presentator Lex Uiting uit Venlo. Het geheim achter het succes? Dat is een creatief trio.
Uiting schrijft zijn hits niet in zijn eentje, maar samen met bassist Sjors van den Eerenbeemt en gitarist Bart Janssen. Gekscherend noemt hij dit trio 'de 3JS van Limburg'. Gedrieën leveren ze ideeën aan voor de nummers en bepalen ze ook in gezamenlijkheid hoe de liedjes vormgegeven worden.

Mainstream

Die nummers moeten in Uitings optiek wel altijd catchy en fris zijn. Commercieel wellicht, al is dat geen woord dat hij zelf zou gebruiken. "Ik heb gewoon geen behoefte aan ingewikkelde en moeilijke liedjes van vijf minuten met 27 coupletten, daar heb ik ook de spanningsboog niet voor."

Festivalband

Uiting heeft grote plannen voor de band. "We hebben een toffe en een strakke band en daarmee wil ik graag zoveel mogelijk live spelen. Ik wil met deze band de festivals en de feesttenten af. En over een jaar of vijftien gaan we een keer het theater in."

Reünie

Voor Uiting staat er binnenkort wel weer een eenmalig weerzien met zijn oude Venlose band (Zoemaar) op de rol. In het kader van het 40-jarig bestaan van het Venlose café De Locomotief staat die band op vrijdag 10 november nog een keer op de planken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!