Podcast Donkerslag wint Nederlandse award

Hoofdrolspeler Mourad Baaiz © Inigo Garayo
De vijfdelige L1 podcastserie Donkerslag heeft de Dutch Podcast Award gewonnen in de categorie fictie.
Napleiten (BNR) werd verkozen tot beste podcast van Nederland. De podcast Moordzaken sleepte de publieksprijs in de wacht.

Categorieën

De genomineerden en winnaars werden dit jaar voor het eerst bepaald door een jury. Die bestond uit zestien vertegenwoordigers van verschillende omroepen en podcastproducenten.
Donkerslag won de award in de categorie fictie. Hierin waren vijf podcasts genomineerd. Naast Donkerslag waren dat: De Hijger, De vrouw met duizend gezichten (Bruna), Kater (Politie niet betreden) en Nagasaki (NOX).

Over Donkerslag

Donkerslag is een vijfdelig audiodrama waarin de bijna blinde conservatoriumstudente Noor ervan overtuigd raakt dat haar plotseling verdwenen vriend Kai in gevaar is. In haar reis om hem te vinden, komt ze erachter dat schijn bedriegt.

Hokjes

Met de podcastserie nodigen de makers uit buiten de kaders van hokjes te kijken en niet uit te gaan van aannames maar steeds met frisse blik open te staan voor de ander. Iedereen is de baas over zijn eigen identiteit. In deze podcast-serie wordt het verhaal verteld vanuit het perspectief van een personage met een visuele beperking. Hiervoor is samengewerkt met ervaringsdeskundigen.

Grote winnaar

Tijdens de Dutch Podcast Awards was Napleiten maandagavond de grote winnaar. Naast de prijs voor beste Nederlandse podcast, won de productie van BNR Nieuwsradio ook in de categorie 'chatcast informatief'. In de podcast van BNR Nieuwsradio praten misdaadjournalist Wouter Laumans en strafpleiter Christian Flokstra met advocaten en officieren van justitie over geruchtmakende strafzaken.
De jury noemt de podcast "zeer inhoudelijk met sterke gasten en interessante zaken". Ook roemt zij het feit dat de podcast nooit sensatiebelust is, "wat in dit genre niet altijd vanzelfsprekend is". Bovendien blijft de podcast altijd begrijpelijk, zo stelt de jury. "Ook voor niet-juridische luisteraars".

Luisteren

Bij de groots aangepakte productie van scenarist Nikol Poppe en Stories On Sound is samengewerkt met L1 en zijn onder andere Toneelacademie Maastricht en Buurttheater Maastricht betrokken. Alle afleveringen kunnen hier worden beluisterd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!