Nieuw metalfestival uitgesteld: onzekerheid vergunningen

Het festival wordt verplaatst naar volgend jaar. © South of Heaven
Het nieuwe meerdaagse heavy metalfestival South of Heaven dat in 2024 in Maastricht zou plaatsvinden, moet de eerste editie een jaar verplaatsen. Dit vanwege een negatief advies van gemeente Maastricht en het ontbreken van twee headliners.
Het festival had grote plannen voor de eerste editie: zo'n 21 bands zouden op het terrein van de gashouder te zien zijn. De meeste acts waren zelfs al vastgelegd, zo vertelde mede-organisator Luc Favié van Doomstar Bookings begin augustus.

Openbare orde

Voor 2024 zullen die nu dus moeten worden gecanceld. Een van de redenen is dat het festival vorige week van gemeente Maastricht te horen kreeg dat er geen zekerheid kon worden gegeven over het verkrijgen van de benodigde vergunningen. Op die datums zouden in Maastricht namelijk ook andere evenementen plaatsvinden waarbij grote drukte wordt verwacht en de gemeente rekening moet houden met de inzet op het behouden van de openbare orde. Daarom kreeg de festivalorganisatie een negatief advies voor de eerste editie.

Headliners

Een andere reden die een rol speelt bij het afblazen van de eerste editie in 2024 is dat twee beoogde headliners niet konden worden geboekt. De festivalorganisatie - een Limburgse samenwerking tussen Doomstar Bookings, TIRR music agency en Muziekgieterij - besloot daarop om de eerste editie van het gloednieuwe heavy metalevenement uit te stellen naar 2025. Om welke headliners het ging is niet bekend. Ook de namen van de bands die wel al waren vastgelegd zijn niet naar buiten gebracht.

Uitstel naar 2025

Deze onzekerheid, alsmede het niet doorgaan van twee gewenste headliners, laat de organisatie geen andere keuze dan het nieuwe evenement een jaar uit te stellen. Wanneer het festival precies plaatsvindt is nog niet bekend.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!