Rowwen Hèze: 'Na 2025 gaan we nog 10 jaar door'

Fans konden vragen stellen aan de bandleden. © Tom Doesborg (L1)
Popgroep Rowwen Hèze uit America gaat na het jubileumjaar 2025 nog 10 jaar door. Accordeonist en pianist Tren van Enckevort van de band zei dat zondag tijdens de Fanclubdag in Arcen.
De 1500 fans mochten in een feesttent naast de bierbrouwerij in Arcen vragen stellen aan de bandleden. Daarbij kwam het 40-jarig jubileum van Rowwen Hèze in 2025 ter sprake. "We kunnen nog niet precies zeggen wat onze plannen zijn voor het jubileum maar we zijn er zeker al mee bezig’" aldus Van Enckevort. "En daarna gaan we nog 10 jaar door, zo hebben we met mekaar afgesproken", zei de accordeonist die daarmee groot applaus van de fans oogstte.
De band is begin oktober gestart met de nieuwe Nederlandse clubtour Blieve Loepe. © Tom Doesborg (L1)

Album

Of er rond het jubileum ook weer een nieuw album van Rowwen Hèze klaar is, kon bandleider Jack Poels niet bevestigen. "Maar er zal zeker rond het 40-jarig bestaan iets muzikaals uitgebracht worden." De band is begin oktober gestart met de nieuwe Nederlandse clubtour Blieve Loepe. De leden van de fanclub werden zondag in Arcen getrakteerd op de liedjes en de licht -en videoshow die bij de clubtour hoort.

1985

Rowwen Hèze begon in 1985 met het uitbrengen van de eerste dialectliedjes op cassettebandjes. In 1987 volgde de eerste elpee met zes nummers. In dat jaar kreeg de band landelijke bekendheid op tv en in kranten wegens een rel rond het carnavalsliedje ‘Niks stront niks’ dat de band niet mocht spelen van de lokale carnavalsvereniging omdat Rowwen Hèze in het nummer kritiek uitte op de gemeente Horst. In 1990 volgde de eerste cd ‘Blieve Loepe’. Sinds de oprichting in 1985 heeft de groep uit America 2 vinylalbums, 17 cd's en 3 dvd's uitgebracht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!