André Rieu in 1000 stukjes in de winkel verkrijgbaar

De puzzel van André Rieu en zijn Vrijthof-concert © Frans Le Roux
Violist André Rieu is binnenkort in 1000 stukjes verkrijgbaar in de winkels. Spellenfabrikant Ravensburger maakt voor de serie 'Cities of the World' een puzzel van de Maastrichtenaar.
Aan de Groningse tekenaar Frans Le Roux de eer om de tekening te maken.

Maanden werk

"Ik ben er wel tweeënhalve tot drie maanden mee bezig geweest. Het is heel veel werk, maar gelukkig hoefde ik niet alle 10.000 bezoekers te tekenen", grapt Le Roux. Volgens de tekenaar heeft Rieu zelf ook veel ideeën voor te tekening aangedragen. "André is heel betrokken geweest, dat vond ik leuk. Hij moet wel een inspirerende man voor zijn orkest zijn. Hoewel ik volledige vrijheid kreeg, had ik wel vaak contact met hem", vertelt Le Roux.

Vrijthof-concert

In de puzzel van 1000 stukjes is een concert van de violist op het Vrijthof te zien. Tijdens het concert gaat van alles mis: zo maakt een ballon een noodlanding op het plein en rent er een stier door het publiek. Le Roux heeft vanaf restaurant Momus op het Vrijthof zijn eerste schetsen gemaakt. "Voor het standpunt van de puzzel ben ik in Momus terechtgekomen. Vroeger nam ik altijd een drone mee, maar dat mag niet meer. Ik ben heel secuur, de architectuur klopt precies, en ook het podium en veel orkestleden heb ik zo goed mogelijk nagetekend."
De puzzel is eind deze week in de winkels in Maastricht verkrijgbaar. Een week later is het ook verkrijgbaar in de rest van het land.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!