Jocus diskwalificeert winnaar Oppe Parade

De Poolse band Lydka Grubasa © Wojciech Pedzich/Wikimedia Commons
Twee dagen lang leek Venlo het carnavalsseizoen in te gaan met een punkschlager, maar na beschuldigingen van plagiaat is het lied Oppe Parade teruggetrokken als winnaar van Opus Jocus Leedjesaovend.
Vastelaoves Gezelschap Jocus heeft winnaars Jeroen Thijssen en Dennis Janssen gediskwalificeerd. Ook heeft het de video van het liedje verwijderd van het eigen Youtube-kanaal.

Overrompeld

Tegen de carnavalsvereniging zeggen de artiesten "We zagen de inzending als een avontuur, maar werden de afgelopen dagen overrompeld door de enthousiaste reacties en de professionele en massale productie. Wij dachten niet meer terug te kunnen. Uiteraard erkennen wij dit besluit van Jocus, en feliciteren de nieuwe winnaars."

Tweede

Door het schrappen van Oppe Parade gaat de overwinning naar Weej Bliéve Wie Weej Zien, van de groep Enne Bink uit Velden. Dit traditioneler carnavalsnummer werd tijdens de Opus Jocus Leedjesaovend nog tweede.
De afgelopen dagen bleek Oppe Parade veel te lijken op het lied Rapapara van de Poolse pretmetalband Lydka Grubasa uit 2018.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!