Oprichters PANDA winnen inspiratieprijs Cultuurfonds Limburg

Nina Willems en Merlijn Huntjens winnen inspiratieprijs Cultuurfonds © Pascal Moors
Nina Willems en Merlijn Huntjens van PANDA Collectief winnen de inspiratieprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg.
De prijs bestaat uit een bedrag van 15.000 euro. Het uitgangspunt dit jaar is 'taal als vernieuwer'.

PANDA Collectief

Schrijver Merlijn Huntjens (1991) en theatermaker Nina Willems (1986) hebben collectief PANDA (Poetry And New Dramatic Arts) in 2015 opgericht. Ze willen op speelse, vernieuwende en toegankelijke manier literatuur, poëzie en theater maken en uitvoeren. Het liefst op verrassende plekken. Vanuit Heerlen voeren ze projecten uit in Limburg en de Euregio. De twee makers hebben inmiddels in PANDA een literaire organisatie om zich heen verzameld.

Juryrapport

Volgens de jury is PANDA een collectief dat onder de bezielde leiding van Merlijn Huntjens en Nina Willems literaire projecten op het snijvlak tussen taalkunst, poëzie en performance bedenkt en ontwikkelt. "De verhalen die zij vertellen wortelen altijd in Limburg en overstijgen vaak Euregionale grenzen. Ook gaan zij grenzen van disciplines over. Altijd met literatuur - met name poëzie - en taal als uitgangspunt. Zij rekken literatuur en poëzie op en maken deze op die manier toegankelijk en relevant voor een nieuw publiek. PANDA is altijd op zoek naar nieuwe manieren om de diversiteit van taalkunst en taal in kaart te brengen en zichtbaar te maken", zo staat in het juryrapport.
Gouverneur Emile Roemer is voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg en reikt de prijs op 23 november uit.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!