Trompettist en bandleider René Krans overleden

Trompettist en bandleider Rene Krans © via René Krans
Trompettist René Krans is op 64-jarige leeftijd overleden. Krans werd onder meer bekend als bandleider van de René Krans Band.
Daarmee begeleidde hij tal van nationale en internationale schlagerartiesten.

Harmonie

René Krans wordt geboren in Gulpen in 1959. Zijn muzikale carrière begint bij de plaatselijke harmonie. Na lessen aan de muziekschool ging hij naar het conservatorium. De trompettist kreeg als 19-jarige al in 1978 een van de hoogste muziekprijzen op blazersgebied; de gouden trompet. Hij begon in die periode ook met het schrijven van muziekarrangementen. Krans was groot fan van James Last, dat klonk ook in zijn arrangementen door.

Eigen band

In 1979 richtte hij de René Krans Band op. Met dat orkest deelde hij het podium met vele populaire artiesten uit binnen- en buitenland. Het rijtje is indrukwekkend: Dennie Christian, Roy Black, Mieke, Costa Cordalis. De band toerde met Freddy Breck in Amerika en Canada. Ook vergezelde René met zijn orkest schlagerzanger Heino op een aantal tournees. Daarna was hij met zijn band ook regelmatig te zien in grote TV-shows.
In de jaren '80 was de René Krans Band ruim 10 jaar de vaste begeleidingsband van het roemruchte Schlagerfestival in Kerkrade. In 1989 breidde Krans ter gelegenheid van het WMC zijn orkest uit van 7 naar 14 muzikanten, eerst onder de naam René Krans Band & Company en later als European Sound Company. Op die manier wist hij zijn James Last-achtige sound nog verder te perfectioneren.

LVK-finale

In Nederland produceerde Krans opnames voor volksartiesten als Ronnie Tober en Renée de Haan. Ook in Limburg bleef Krans actief. Hij draaide zijn hand niet om voor een vastelaovesleedje: in 1992 schreef hij voor de Prinseraod Schaesberg het nummer 'Doeësj is sjlimmer noch wie heimwieë' en bereikte daarmee de LVK-finale.
Met zijn levenspartner Anita Bonnema vormde René de laatste jaren het duo Anita en René.
De laatste jaren was René ongeneeslijk ziek. Zondagavond overleed hij.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!