Robbert Duijf wint wederom Dutch Blues Challenge

Vader en zoon Robbert en Rubin Duijf oefenen in de woonkamer © L1 (Ruud van Broekhoven)
Voor de tweede keer won de Heerlense singer-songwriter Robbert Duijf zondagmiddag de nationale finale van blueswedstrijd Dutch Blues Challenge. Hij verdient daarmee in de tweede keer in zijn carrière een ticket voor de internationale editie van die festival in Memphis Tennessee.
Het is de tweede keer dat de Heerlenaar ons land vertegenwoordigt in Amerika. In 2019 won hij ook de Nederlandse editie van de competite en speelde hij al eens in het mekka van de blues op de befaamde Bealestreet. Limburg doet het goed tijdens de blues challenges. Vorig jaar won duo Barn & Belle, in 2015 Phil Bee's Freedom en in 2017 The ragtime Rumours. De finale werd zondagmiddag gehouden in Hotel de Rustende jager in Nieuw-Vennep.
Duijf stond in deze finale op de planken met drummer Robin Zalm op drums en Duijfs 14-jarige zoon Rubin op contrabas. De finale in Memphis vindt plaats van 16 t/m januari 2024.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!