Extra bibliotheek in gemeente Roermond stap dichterbij

Bibliotheek Bibliorura in Roermond © Facebook Bibliotheek Bibliorura
De gemeente Roermond is een stap dichterbij het realiseren van een extra bibliotheek. De gemeente heeft een subsidie van 440.000 euro gekregen van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap voor een nieuwe vestiging.
De extra bibliotheek komt mogelijk in wijk Donderberg. De gemeente onderzoekt nog de haalbaarheid daarvan.

Extra vestiging

Jeanine Deckers, directeur Bibliotheek Bibliorura, sprak eerder al de wens uit voor een extra bieb in de gemeente. Nu ligt er namelijk maar één bibliotheek in het centrum van Roermond. Ook inwoners van de naastgelegen gemeente Roerdalen, waar geen officiële bieb is, maken gebruik van deze vestiging.

Functies

Een bibliotheek in een van de wijken buiten het centrum van Roermond zou een mooie toevoeging zijn, zo zegt ook wethouder Felix van Ballegooij. Een bibliotheek vervult namelijk, naast het uitlenen van boeken, ook andere functies. "Een vestiging in de Donderberg zal niet alleen de buurt versterken, maar moet ook de toegang tot kennis, cultuur en ontmoeting in de wijk vergroten."

Regeling

De subsidie valt onder de regeling ‘Eenmalige specifieke uitkeringen lokale bibliotheekvoorzieningen 2023-2024’. Door gebruik te maken van de tijdelijke regeling kunnen gemeenten het bibliotheeknetwerk versterken. Uiterlijk 31 december 2025 moet de bieb zijn gerealiseerd conform de subsidievoorwaarden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!