Museum Fort Venlo sluit de deuren

Het voormalige kazerneterrein in Blerick © Bing Maps
Het Fort Museum op het Kazerneterrein in Venlo is gesloten. Het werd in 2016 geopend, en vertelde de archeologische geschiedenis van de stad.
Het museum moet plaatsmaken voor een nieuwe woningbouw op het terrein van het voormalige Fort Sint Michiel en de latere Frederik Hendrikkazerne. De sluiting is vervroegd omdat de verwarming in het gebouw kapot is, meldt Omroep Venlo. Een nieuwe plek voor het museum is niet gevonden.

Kanon

Vrijwilligers hielden het museum sinds de opening draaiend. In de collectie zaten onder meer een replica van een kanon dat ooit in Venlo werd gevonden. Het stuk geschut had het Fort Museum in bruikleen van het Limburgs Museum aan de overkant van de Maas, dus daar gaat het weer naar terug. Maar voor andere spullen is nog geen nieuwe plek gevonden. Wat er gaat gebeuren met de maquettes die door vrijwilligers zijn gemaakt, is bijvoorbeeld nog de vraag.

Tijdelijk

Het museum is sinds november 2016 ondergebracht in de oude Onderofficiersmess van de voormalige kazerne. Bij de opening was al duidelijk dat het om een tijdelijke locatie ging. Op het moment dat er daadwerkelijk gebouwd zou worden op het terrein, zou het museum moeten verdwijnen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!