Ontwerpduo uit Kerkrade pimpt oerdegelijke Mephisto-schoen

Ontwerp-duo Sanne Schepers en Anne Bosman met de bewerking van de Mephisto-schoen. © L1 (Joop Aerdts)
Jarenlang stonden Mephisto-schoenen vooral bekend als degelijk, comfortabel en saai. Maar het Kerkraadse designduo Sanne Schepers en Anne Bosman van het label Schepers Bosman stroopte de mouwen op om de schoen een frisse impuls te geven.
Hip is de schoen nooit geweest. Zoals Sanne Schepers het zelf zegt: "de geschiedenislerarenschoen". Anne vult haar aan: "We proberen door middel van onze bewerking het imago te veranderen. En ook om een nieuwe doelgroep aan te spreken die deze schoen helemaal niet kent."

Kilty

Vorig jaar verhuisde het duo van Amsterdam naar Kerkrade. Schepers, afkomstig uit Heerlen, vertelt dat ze op zoek waren naar een klassieke schoen om mee aan de slag te gaan. "We kwamen al gauw bij Mephisto uit", vertelt ze. "En nu vinden we het interessant om de schoen van een andere kant te laten zien." Een flap, ook wel kilty genoemd, moet de schoen een hippere uitstraling geven. Volgens Bosman is zo'n flap niet iets nieuws. "Het wordt al honderd jaar gebruikt, maar blijft nog altijd populair."

Wereldwijd

De bewerkte schoen wordt volgens Schepers en Bosman goed opgepakt. Modejournalist Arno Kantelberg schreef er al over in Vogue en ook de gitarist van de band Kane droeg de gepimpte Mephisto tijdens een optreden bij de talkshow Humberto. "De uiteindelijke droom is dat de bewerking van de schoen wereldwijd te verkrijgen is", vertelt Schepers.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!